Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray temsilcisi finale çıkma şansını kaybetti; Yarı final heyecanı yaşanacak.

Alanya’da devam eden Minikler Türkiye Şampiyonası’nda Aksaray Belediye Minik Kızlar Hentbol Takımı, yarı finalde Bursa Büyükşehir Belediyespor’a karşı 17-15 kaybederek final şansını yitirdi. İlk iki periyodu eşitlikle tamamlanan maçta, üçüncü periyotta yapılan hatalar Aksaray ekibinin mağlubiyetine neden oldu.

Alanya'da devam eden Minikler

Türkiye Hentbol Federasyonu 2023-2024 faaliyet programı kapsamında düzenlenen Minik Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonası, Antalya’nın Alanya ilçesinde son on altıya kalan takımların katılımıyla başladı. Aksaray Belediyespor, çekilen kurada Şırnak İdil Akademi, Tekirdağ Cezaevispor ve Armada Praxis Yalıkavak spor kulübü ile eşleşti.

İlk maçında Şırnak İdil Akademispor’u 27-6 yenerek şampiyonaya galibiyetle başlayan Aksaray Belediyespor, ikinci gün Tekirdağ Cezaevispor karşısında da 18-4’lük skorla üstünlük sağladı. Gruptaki son maçında Armada Praxis Yalıkavak spor kulübünü 13-7 mağlup eden takım, grup müsabakalarını 3’te 3 yaparak tamamladı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finalde Tokat ile karşılaşan Aksaray Belediyespor, 17-10 galip gelerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Bursa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan takım, ilk iki periyotta eşitlik sağladı ancak son periyotta yapılan basit hatalar sonucunda 17-15 mağlup oldu ve final şansını kaybetti.

Aksaray Belediyespor Antrenörü Serkan Pala, tüm altyapı gruplarında ilk üç içinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ancak final şansını talihsiz bir şekilde kaybettikleri için üzgün olduklarını belirtti. Pala, çalışmalarına devam ederek tüm altyapı gruplarında Türkiye Şampiyonu olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Diğer yarı final karşılaşmasında Kastamonu Belediyespor ile Bursa BOSC takımları mücadele edecek. Bu maçın sonucuna göre, Aksaray Belediyespor’un Türkiye Üçüncülüğü için karşılaşacağı rakip belli olacak.
Aksaray Belediyespor, gruplarda ve çeyrek ile yarı final müsabakalarında toplam 90 gol atarken, kalesinde ise 44 gol gördü. Türkiye Üçüncülüğü için sahaya çıkacak olan Aksaray Belediyespor, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ağustos Gerçe