Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Kop ile Zamanında Tahmin Doğru Çözüm” projesine start verdi

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tarım sektöründe verimliliği artırmayı amaçlayan “Kop ile Zamanında Tahmin Doğru Çözüm” projesinin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda projenin detayları ve hedefleri paylaşılırken, çiftçilerin ürün kaybını en aza indirmek için atılacak adımlar masaya yatırıldı.

Projenin amacı, İlkbahar başında 8 farklı bölgede kurulacak olan tarımsal tahmin ve erken uyarı sistemleri sayesinde, iklim koşulları, bitkisel üretimde hastalık ve zararlılarla mücadele süreçlerini yönetmek. Böylece, çiftçilere en uygun ilaçlama zamanını belirleme imkanı sunularak, ürün kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, toplantıda yaptığı açıklamada, “Bu proje ile çiftçilerimizin tarımsal üretimde karşılaştığı zorlukları minimize etmeyi amaçlıyoruz. İleri teknoloji kullanarak elde edeceğimiz veriler, çiftçilerimize daha sağlıklı ve bilinçli üretim yapma olanağı sunacak. Böylece sürdürülebilir tarımı desteklemiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Projenin 1 Milyon 400 Bin TL’lik bütçesi ile hayata geçirileceği belirtilirken, toplantıya katılan uzmanlar ve çiftçi temsilcileri, projenin tarım sektörüne getireceği faydaları değerlendirdi. “Kop ile Zamanında Tahmin Doğru Çözüm” projesinin Aksaray tarımına ve üreticilere katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Haber: Fatma Altınok