Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Tarım İl Müdürlüğü’nden Çiftçilere ÇKS Uyarısı: Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından yararlanamayan üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt yaptırarak bu imkandan faydalanabileceklerini hatırlattı.

ÇKS ile birlikte çiftçilerin tarımsal faaliyetleri kayıt altına alınarak çiftçilerin verileri merkezi bir veri tabanında toplanıyor. Çiftçilerin tarımsal desteklemelerden yararlanabilmeleri adına ÇKS ‘ye başvuru yapmaları gerekiyor.

Çiftçi Kayıt Sistemi için son başvuru tarihinin 02 Ocak 2024 tarihi olmasıyla birlikte zaman gittikçe daraldı. Tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi ve devlet destekli tarım sigortalarından üreticilerin yararlanabilmeleri adına ÇKS’ye başvuru yapmalarını önemle rica ediliyor.

Mülkiyet ve mirasçılık sorunlarından ötürü ÇKS’ye başvuru yapamayanlar son düzenlemelere birlikte ÇKS’ye başvuru yapabilecek. Bununla birlikte Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hatırlatmada bulunarak üreticilerin bu imkandan faydalanabileceklerine dikkat çekti.

Ayrıca toprak koruma ve arazi kullanım kanunu hükümleri içinde yer alan asgari tarımsal büyüklük şartında ise hazineden kiralanan alanlarda aranmayacak. Bununla birlikte üretim planlaması dahilinde sözleşmeli üretimin yapılabilmesi, çiftçilerin tarımsal desteklemelerden yararlanabilmesi amacıyla üretim yapan tüm çitçilere ve üretim alanlarına dair bilgilerin sisteme girilmesi şartı getirildi.

ÇKS son başvuru tarihini yaklaşmasıyla birlikte sık sık hatırlatmalar devam ediyor. Üretimi arttırmak, üreticilere destek olmak ve devlet tarafından sağlanan imkanlardan üreticilerin yararlanabilmeleri adına Çiftçi Kayıt Sistemine bir an evvel kayıt yaptırmaları önemle hatırlatılıyor.

Mülkiyet ve mirasçılık sorunları nedeniyle tarımsal destek, hibe, tarımsal kredi imkânlarından yararlanamayan üreticiler artık ÇKS ‘ye başvuru yaparak imkanlardan faydalanabilecekler. son başvuru 02 Ocak 2024 tarihi olup üreticilerin kayıtlarını oluşturmaları gerekiyor.

Haber: Fatma Altınok