Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray tarihi Ulu Cami genç hafızın başarısına tanıklık etti

Aksaray tarihi Ulu Cami’de

Aksaray tarihi Ulu Cami’de genç hafız bir oturuşta Kuran-ı Kerimi baştan sona ezbere okudu.
Aksaray’da 16 yaşındaki genç tarihi Ulucami mihrabında Kur’an-ı Kerimi baştan sonra ezbere okuyup hatim etti.
Aksaray’da Hafızlığını bitiren Ahmet Yasin Omuk (16) sabah namazında başlayıp yastı namazında Kur’an-ı Kerimi baştan sonra ezbere okuyarak hatim yaptı.

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Selçuklu Kuran kursunda eğitim hayatına devam eden Ahmet Yasin Omuk Kayseri’de düzenlenen hafızlık sınavına girerek başarıyla Hafızlık belgesini aldı.
Hafızlık belgesini alan genç hafız ailesi ve hocasının istek ve talepleri üzerine Aksaray tarihi Ulu camide Kur’an-ı Kerimi ezbere okumak için sabah namazında başlayıp yastı namazında bitirmek için çalışma yaptı. İlk başta tereddütte düşen genç hafız hocası ve ailesinin desteği ile planladığı şekilde sabah namazında başlayıp yastı namazında Kur’anı Kerimi baştan sonra yaklaşık 14-15 saat içerinde ezbere okuyarak hem ailesini hem de hocasını gururlandırdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kur’an

Kursu öğreticisi Muhammet Aydemir; Aksaray Müftülüğü Selçuklu Kur’an kursunda görev yapmaktayım. Kur’an kursu öğreticisiyim. Öncelikle bizlerin hafız yetiştirmesine imkan sağlayan ve bugünleri görmemize vesile olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve değerli Müftümüze teşekkür ediyorum dedi.
Kur’an Kursu öğreticisi Muhammet Aydemir sözlerine; Hafızlar kuranın canlı şahitleridir. Onlar yürüyen, konuşan, canlı birer kurandır. Peygamberimiz buyurmuşlar ki; “Ümmetimin en şereflileri Kura’nı yüklenen hafızlardır” buyurmuşlar. Bizleri de bu şerefe layık kıldığı için Rabbime ben hamt ediyorum. Talebem Ahmet Yasin’de kuranı baştan sona ezberleyerek, o hafızlık rütbesine erişmiştir. Ayrıca kendisi Ulucami’nin mihrabında sabah namazından sonra başlayarak yatsı namazına kadar kuranı baştan sonra ezbere tamamlayarak, ayrıca bana bir onur bahşetmiştir beni sevindirmiştir. Bu vesileyle kendisin ben tebrik ediyorum ve Ahmet Yasin’in anne babasına da ben teşekkür ediyorum. Rabim hafızlık yapan ve yapmak isteyen bütün talebelerimize muvaffak eylesin. Başarılar ihsan eylesin dedi.
Kur’an-ı Kerimi baştan sonra ezbere okuyarak hatim eden Ahmet Yasin Omuk yaptığı hazırlıklar ve çalışmalar hakkında şu ifadelere yer verdi. Hafız Ahmet Yasin Omuk; Selçuk Kur’an kursunda hafızlığımı bitirmiş bulunmaktayım. Bu süreçte gerçekten zorluklar yaşadım. Muhammet Aydemir hocamdan Allah razı olsun gerçekten bana çok destek çıktı. Ailem bana gerçekten çok yardımda bulundu. Onlar olması bunu başaramazdım. Psikolojik destek de bulundular bana Allah razı olsun dedi.


Hafız Ahmet Yasin Omuk süreç hakkında bilgi vererek; Hafızlığım bittikten sonra Kayseri’den hafızlık belgemi almak için sınava girdim. Allaha şükür yüksek bir dereceyle hafızlık belgesini aldım. Bana bir teklifte bulundular Muhammet hocam ve ailem dediler ki, Ulucami’nin mihrabında baştan sona hafızlığını bir günde okuyabilir misiniz ezbere dediler. Ben ilk önce çekindim, utandım ama en sonunda Allaha şükür hocam bir deneyeyim dedim. Geldim, okumaya başladım ortalarda biraz gerçekten canım sıkılmıştı ama sonra bitirdikten sonra gerçekten çok büyük bir mutluluk vardı içimde ve hocamı da mutlu ettim ailemi de mutlu ettim. Bu benim için güzel bir onurdu. Çok güzel bir süreç içinde bunu başardım. Allaha şükür teşekkür ederim diye konuştu.
Aksaray Müftüsü Veysel Işıldar’da konu ile ilgili yaptığı açıklamada; Öncelikle şükürler olsun. Kuran’ın bir ayetinde Cenab-ı Allah buyuruyor ki; “Kuran’ı biz indirdik, onu biz muhafaza edeceğiz” buyuruyor. Cenab-ı Hak, kainatta yarattığı her şeyi bir sebebe bağlamış. Kuran, Allah’ın peygamber efendimiz vasıtasıyla insanlığa gönderdiği en büyük mucizedir. Kuran, sürekli okunan, tekrar edilen, ibadet edilen, amel edilen böyle bir mucizedir. Dolayısıyla yeryüzünde Kuran kadar ezberlenen, hafızalarda muhafaza edilen başka bir metin de yoktur. Gerek ilahi menşeili olsun, gerekse de insan mahsulü olan, içinde hükümler olan, kendisiyle ibadet edilen, böyle bir metin olmamıştır ve olmayacaktır. Bu sadece Allah’ın, Kuran-ı Kerime mahsus kıldığı insanlık alemine büyük bir lütfudur dedi.
Burası Salihler şehri, yani salih insanların devletimize, milletimize hizmetler etmiş bu güzel şehrimizde bunun güzel bir örneğini daha yaşıyoruz diyerek sözlerine devam eden Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar; Şu an yanımızda duran genç hafızımız 15 saat gibi bir sürede, bir oturuşta, şu içinde bulunduğumuz muhteşem mabette, hocalarımızın nezaretinde Cenab-ı Hakkın en büyük mucizesi olan yüce kitabımızı baştan sona okumak suretiyle bunu bir daha ispat etmiş oldu. Bu, hem evladımız adına çok sevindirici, hem onun ailesi adına çok gurur verici bir hadise. Ama diyanet teşkilatımız, müftülüğümüzün göz bebeği olan Kuran kurslarımız adına çok onur verici. Tarihe tanıklık edecek öyle bir olayı yaşamış olduk. Bu manada ben öncelikle evladımızı tebrik ediyorum. Ailesini de tebrik ediyorum. Evladımıza gece gündüz mesai harcayan hocalarımız da burada onlara ben çok teşekkür ediyorum. Bizim Kuran kurslarımız devletimizin göz bebeğidir. Kuran’ın okunduğu yere rahmet ve bereket iner. Kuran-ı Kerim’in tefekkür edildiği, hükümlerinin konuşulduğu yerlere rahmet meleklerinin ineceğini Peygamber Efendimiz bize haber veriyor. Hakikaten böyledir. Kuran’ın okunduğu yere rahmet iniyor. Biz bunu ruhlarımızda, gönüllerimizde hissediyoruz. Bu manada böyle tarihi bir mekanda, böyle güzel bir hadise gerçekleşmiş oldu. Onun için sözlerimin başında da ifade ettiğim gibi, Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd-ü senalar olsun. Kuran’ın mucize olduğunun somut bir örneğini burada yaşamış olduk ifadelerini kullanan Müftü Işıldar;. Bu manada siz değerli basın mensuplarına da bizim sesimizi milletimize duyurduğunuz için sizlere müteşekkirim. Çünkü bu müesseselere dünyanın dört bir yanından insanlarımız, kız kuran kurslarımıza, 4-6 yaş kurslarımıza, hakeza evladımızın yetiştiği kurslarımıza muhteşem yardımlar göndererek sahip çıktıklarını gösteriyorlar. Onlara da buradan selam olsun. Yaptığınız yardımlar boşa gitmiyor. Onun somut örneğinin burada yaşamış oluyoruz. Okunan Kuran-ı Kerim ve okunmasına vesile olan hocalarımız ve milletimizin üzerine Allah’ın rahmetinin bu dünyada da, öbür dünyada da tecellilerine niyaz olsun diye dua ediyorum. İnşallah bu hafızlığımızın üzerine de bu yoldan gidecek nice hafızlarımızın olduğunu biliyoruz. Hayırlı ve mübarek olsun diyerek sözlerine son verdi.

Genç Hafızın Babası Abdürrahim Omuk; Ben Ahmet Yasin’in babasıyım. Başta hafız evladımız olsun, gençlere örnek olsun niyetiyle hafızlığa gönderdik. İl Müftülüğümüzün, Kuran kursumuzun ve Muhammet hocamızın gayretleriyle iki sene içerisinde hafızlığını bitirdi. İki hafta önce de Kayseri’de hafız sınavına girdi. Üstün başarıyla da hafızlığını tamamladı, belgesini almaya hak kazandı. Hocamız da ısrar etti, Ahmet Yasin’de o potansiyeli görüyoruz. Fatiha’dan başlayıp Nas’a kadar takılmadan, takılsa da küçük takılmalarla bitirebilir. Bir örnek olsun da istiyoruz. Bu onuru, bu gururu hem onun adına hem sizin adınıza hem bizim adımıza yaşatmak istiyoruz deyince oğlum başta biraz çekindi. Çünkü az değil 15-16 saate yakın aralık ve durmaksızın veya çok kısa aralıklarla Kuran-ı Kerim okuması gerekiyordu. Kolay bir şey değil. Fakat Allah’ın izniyle ve yardımıyla karar vererek okuyacağını söyledi ve sabah namazına başlayarak yassı namazına kadar Kur’an okumayı tamamladı. Bizlere hocasına çok büyük bir onur ve gurur yaşattı. Gençlerimiz için de umutlandık. Çünkü demek ki isteyince yapılabiliyor. Bu gençlerimizde büyük cevherler var. Bu cevherleri ortaya çıkarmak lazım. Benim en büyük arzum oğlum olarak değil bir genç olarak örnek olması, gençlerin bu yolda devam etmesi. Çok büyük ve çok güzel Kur’an kurslarımız var ve yapılıyor. Bütün Kur’an kurslarımız güzel hizmetlere ev sahipliği yapıyorlar. Ama özelde Selçuklu Kuran Kursunun büyük emeği var. Onun hizmetini yürüten Lokman Hocamız, Muhammet Hocamız, Sayın Müftümüz bizi yalnız bırakmadı çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.
Haber. Fatma Altınok