Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Süt Üreticileri Birliği; “Süte Yapılan Zam Yetersiz”

Aksaray Süt Üreticileri Birliği

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, süt fiyatlarında yaşanan zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Zengin, süt fiyatlarına yapılan zammın üreticiler için yetersiz olduğunu vurguladı.

Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, süt fiyatlarındaki son zam ile ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Süt üreticileri, son zammın yetersiz olduğunu belirterek ulusal süt konseyinin kararlarının belirleyici olmadığını vurguladı.

Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, son zamanlarda süt fiyatlarına yapılan zammın üreticiler için yetersiz olduğunu dile getirdi. Süt fiyatlarındaki artışın enflasyona paralel olmadığını belirten Zengin, yem fiyatlarında yaşanan artışa rağmen süt fiyatlarının aynı oranda yükselmediğini ifade etti. Ayrıca, süt fiyatlarının sınıflandırılmasına dair bilgi veren Zengin, A sınıfı sıcak süt fiyatı 14,65 liranın üzerine 0,20 kuruş eklenebileceğini veya eksiltilebileceğini söyledi. Ancak bu fiyatın belirlenmesinde ulusal süt konseyinin ve gıda komitesinin kararlarının belirleyici olduğunu vurguladı. Zengin, süt desteklerinin de geciktiğini belirterek ilgili bakanlardan çözüm beklediklerini dile getirdi.

Esat Zengin’in açıklamalarıyla süt üreticilerinin yaşadığı sıkıntılar bir kez daha gündeme taşındı ve sektördeki beklentiler belirginleşti.

Haber: Fatma Altınok