Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray sokaklarında gaziler gururla yürüdü!

Aksaray’da 19 Eylül Geziler Günü, kent meydanında coşkuyla kutlandı. “Gurur Yürüyüşü” ile başlayan kutlama programı, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla renkli anlara sahne oldu.

Aksaray’da 19 Eylül Geziler

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verilmesinin ardından her yıl 19 Eylül’de düzenli olarak kutlanan Gaziler Günü, Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle Aksaray’da da kutlandı. Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı Mehmet Akbulut, Aksaray’daki gazi yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gururla Yürüdüler

19 Eylül Gaziler Günü kutlaması, Ulu Camii önünde toplanan katılımcıların “Gurur Yürüyüşü” ile başladı. Ulu Cami önünde 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na yürüyen katılımcılar vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Vali Kumbuzoğlu Gazi Yakınlarıyla Yakından İlgilendi

Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’na Gaziler Gününü kutlamak için gelen gazi yakınları, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu tarafından ilgiyle karşılandı. Her gazi yakınıyla hasbıhal eden Vali Kumbuzoğlu, Gazi yakınlarına iyi dileklerini iletti. Bir gazi yakınına “Biz de sizin oğlunuzuz” diyen Vali Kumbuzoğlu, Gazi yakınları tarafında takdirle karşılandı.

“Ne Mutlu Türküm Diyene!”

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programında açıklamalarda bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ; “Nice zaferler gören, bağımsızlığı için vatanını topyekun koruyan, Trablusgarp’ta, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta hatta Galiçya’da kanıyla vatan toprağını sulayan bir ecdadın torunuyum ben. Bu milletin Gazisi olmakla iftihar ederim. Yüce Türk Milletinin özünden çıkan, 3 kıtada at koşturarak kılıç sallayıp zaferden zafere koşan, şimşek gibi çakıp, sel gibi coşan, Akdeniz’i göl yapan ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore’de, Kıbrıs’ta vatanını, bayrağını, milletini canından aziz bilip kahramanca savaşan mazinin zıpkın gibi bugünün hüzünlü ve yaslı Mehmetçikleriyiz. Bizim muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asıl kanda, cesaret ve yiğitlik ise Türk tarihinde mevcuttur.”dedi.

Açıklamalarına devam eden Dağ; ”Anadolu tarih boyunca üzerinde barınmasını bilemeyen ve muktedir olamayan Milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Türk Milleti ise bin yılı aşkın süredir, güç ve kudretiyle Anadolu’yu kendisine vatan yapmıştır. Türk’ü Anadolu’dan koparmak asla ve asla söz konusu olamaz, buna kimsenin de gücü yetmez. Yüreğinde vatan, bayrak ve millet sevgisi olan, görev yaparken canlarını ortaya koyan ve gazilikle müjdelenen tüm arkadaşlarıma, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verilişinin 103. Yıldönümünde, milletimizin nezdinde şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. “ ifadelerine yer verdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ, konuşmasının sonunda bir şiir okurken, “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sözlerini noktaladı.

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam ederken, Gazi derneklerinin Valilik ziyareti ve Aksaray Şehitliği ziyareti ile sona erdi.

Hakan Hidayet Deniz