Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray SGK’dan kritik uyarı: Sahte IBAN ile soygun! Bu SMS’lere kanmayın!

Aksaray SGK, dolandırıcılık amacıyla gönderilen yanıltıcı IBAN numaralı SMS’ler konusunda vatandaşları uyardı.

Aksaray SGK, dolandırıcılık amacıyla

Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşları, Genel Sağlık Sigortası borcunuz olduğuna dair gönderilen ve belirtilen IBAN numarasına ödeme yapmanızı isteyen SMS’lere karşı dikkatli olmaya çağırdı. Bu tür mesajların dolandırıcılık amacıyla gönderildiği belirtilirken, vatandaşların bu SMS’lere itibar etmemesi istendi.

Aksaray SGK, son günlerde artan dolandırıcılık girişimleri karşısında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla bir uyarı yayımladı. SGK yetkilileri, vatandaşların yalnızca anlaşmalı bankalar, internet bankacılığı, mobil bankacılık veya e-Devlet üzerinden Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını ödemeleri gerektiğini vurguladı. Bu tür işlemler için SMS yoluyla gönderilen IBAN numaralarına yapılan ödemelerin, dolandırıcılara fırsat tanıyabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Vatandaşların şüpheli mesajlar alması durumunda derhal yetkililere başvurmaları gerektiğini belirten SGK yetkilileri, “SMS gönderimi ile IBAN üzerinden Genel Sağlık Sigortası borcu ödeme uygulamamız bulunmamaktadır,” şeklinde bir açıklama yaptı. Dolandırıcılık mağduru olmamak için bu tür mesajlara itibar edilmemesi gerektiği önemle vurgulandı.

Aksaray SGK, vatandaşları dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaya çağırarak, Genel Sağlık Sigortası borçlarının güvenli ödeme yöntemleri dışında herhangi bir yolla ödenmemesi gerektiğini hatırlattı. Şüpheli durumlarla karşılaşan vatandaşların hızlıca yetkililere bilgi vermesi önem arz etmektedir.

Ağustos Gerçe