Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray SGK, yapılandırma ödeme sürelerinde değişiklik yapıldığını duyurdu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yapılandırma ödeme süreleri hakkında önemli bir duyuru yayınladı. 7440 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçlular için ödeme sürelerinde değişiklik yapıldığı açıklandı.

12 Mart 2023 tarihli ve 32130 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7440 sayılı Kanun gereğince yapılması gereken borçların ödeme süreleri, 26 Mayıs 2023 tarihli ve 32202 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7300 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmıştı. Ancak, 31 Temmuz 2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle, SGK’nın tahsilat sisteminde yoğunluk yaşandı.

Bu nedenle, 7440 sayılı Kanunun 9. maddesinin altıncı fıkrasına göre yapılandırmanın pesin veya ilk iki taksitin ödeme süreleri 03 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatıldı. Ayrıca, belirtilen maddenin dördüncü cümlesine göre pesin veya taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi ve ilk taksit ödeme süresi içinde ödenmesi gereken tutarların ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda, hesaplanan tutarların tamamının ilk taksiti izleyen ayın sonuna kadar geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla yasadan yararlanılabileceği belirtildi.

SGK yetkilileri, bu düzenlemenin her iki durumda da yapılandırılan alacaklara katsayı uygulanmayacağını vurguladı. Bu çerçevede, 7440 sayılı Kanuna göre yapılandırma yapmış olan borçluların, 03 Ağustos 2023 tarihine kadar ödemesi gereken tutarları süresinde ödemeyen veya eksik ödeyenlerin, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın yasadan yararlanabileceğini ifade etti.

Taksitle ödeme seçeneğini tercih eden ancak birinci ve ikinci taksit ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyen işverenlerin ve sigortalıların, ödeme yapabilmeleri için bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurarak ödeme planlarını yeniden düzenlemeleri gerektiği bildirildi.

Haber: Ağustos Gerçe