Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray SGK duyurdu; Kimler 25 yaşına kadar aylık alabilecek!

Aksaray SGK, eğitim süreçleri devam eden hak sahibi erkek çocukların 25 yaşlarına kadar vefat eden anne veya babalarının aylıklarından yararlanmaya devam edebileceğini duyurdu. İkinci bir üniversite, yüksek lisans veya doktora yapmaları bu süreyi etkilemeyecek.

Aksaray SGK, eğitim süreçleri

Aksaray Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamada, hak sahibi erkek çocukların eğitim süreçlerinde aldıkları gelir veya aylıkların 25 yaşlarına kadar devam edeceği belirtildi. Bu düzenleme, yükseköğrenim gören çocuklar için önemli bir destek sağlıyor.

Aksaray SGK, yükseköğrenim süreçleri devam eden hak sahibi erkek çocukların, vefat eden anne veya babalarının aylıklarından 25 yaşlarına kadar faydalanabileceklerini duyurdu. Bu durum, ikinci bir üniversite eğitimi, yüksek lisans veya doktora gibi ek eğitim aşamalarında da geçerli olacak. Yani, eğitim süreci ne kadar uzarsa uzasın, 25 yaş sınırı geçerli olacak ve aylık alma hakkı devam edecektir. SGK’nın bu yeni düzenlemesi, eğitim gören gençlere önemli bir finansal destek sunuyor.

Ağustos Gerçe