Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray sarrafları, 24 Ayar saf altın öneriyor

Son zamanlarda yaşana döviz

Son zamanlarda yaşana döviz fiyatlarındaki yükselişten ötürü sarraflar yatırım yapmak isteyen vatandaşlara 24 ayar saf altın olan çekme altını öneride bulunuyor .Aksaray’daki kuyumcu esnafları ise konuyla ilgili bilgi verdi. Esnaflar, “Kesme altın; 24 ayar saf altındır. Paketsiz hali silindirde çekilir. Paketli olanları da vardır ve bunların kayıpları daha azdır” dedi.

Yatırım amaçlı alınan altınlarda çekme altının diğer altınlara göre daha avantajlı olduğuna değinen esnaflar; “Kesme altın; 24 ayar saf altındır. Paketsiz hali silindirde çekilir. Paketli olanları da vardır ve bunların kayıpları daha azdır. İkisinin kazancı da aynıdır. Çekme altın paketli olana göre daha avantajlıdır. Bunu vatandaşlarımız pek bilmiyor. Bunu bilezik atölyelerinde daha çok kullanıldığı için çok bilinmiyor. Vatandaşlarımızın asıl kârı ve kazancı çekilmiş altında olacaktır” ifadesini kullandı.

Çekme altını satarken makas aralığının düşük olduğunu belirten esnaflar; “Bozdururken 10-15 TL’lik bir makası oluyor. En güzel yatırımlık altın budur. 24 ayar saf altın. Bütün meslektaşlarımızın bildiği gibi 24 ayar saf altın Türkiye’de ve dünyanın diğer yerlerinde olsun bellidir ve istedikleri yerde bozdurabilirler. Bu altın değil diyenler olursa da onlara vatandaşlarımız kulak asmasın. Bu 24 ayar saf altındır ve diğer altınlara göre gerçekten kazancı olan bir altındır.” dedi.

Haber: Fatma Altınok