Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray sandığa gidiyor

  Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek

 

Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetecek 13. Cumhurbaşkanı’nı belirlemek üzere yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu tüm Türkiye’de olduğu gibi Aksaray’da da devam ediyor.

Demokrasi şöleninde vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sandığa gidiyorlar. Vatandaşlar sandığa giderek ülkemizin 13’ncu Cumhurbaşkanı’nı seçmek için oylarını kullanıyorlar.

Aksaray’da seçim heyecanı tüm şehri sarmış durumda. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde en yüksek oyu alan iki aday olan Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı seçimler bugün gerçekleştiriliyor.

İlk turda, Aksaray’da oyların yüzde 71.53’ünü (180.181 oy)  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 22.4’ünü (56.425 oy) ise Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu almıştı.

Aksaray’da, 296 bin 566 seçmen Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı’nı belirlemek için oy kullanıyor. Vatandaşlar, seçimlere yoğun bir şekilde katılmaya devam ederken, seçimler şu ana kadar huzur ve sükûnet içinde ilerliyor.

Haber: Ağustos GERÇE