Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Müftülüğünden müjde: 4-6 yaş Kur’an Kurslarına 230 yeni kontenjan!

Aksaray İl Müftülüğü tarafından

Aksaray İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklama ile müjde verildi. İl Müftülüğü tarafından şehir içerisinde yeni açılacak olan 4 adet yeni 4-6 yaş Kur’an Kursunun okul öncesi eğitimde kapasitenin arttırılacağını açıklandı.

Çocukların kişisel gelişimlerine imkan sunan, milli ve manevi değerlerine sahip çıkması için il genelinde başlatılan Kur’an kursunun yeni dönemi başlıyor. İl Müftüsü Veysel Işıldar konuya yönelik açıklamalarda bulundu.

İl Müftüsü Işıldar yaptığı açıklamada, “Bu sene yeni açılacak olan 5 adet 4-6 yaş Kur’an Kursu ile 12 farklı sınıfta yaklaşık 230 öğrencimize daha eğitim verilecek. Göreve geldiğimiz günden beri 4-6 yaş Kurslarına çok önem verdik ve sayılarını artırmak adına çalışmalarda bulunduk. Aksaray genelinde geçtiğimiz yıllarda 1170 olan 4-6 yaş kursu öğrenci kapasitesini artırarak, yeni açılacak olan kurslarımızla birlikte bu yıl toplamda yaklaşık olarak 1440 öğrenci kapasitesine çıkardık. Çocukların dini ve ahlaki değerlerle tanıştığı bu kurslarımız için öğrenci kayıtları devam ediyor. Veliler kendilerine en yakın 4-6 yaş Kur’an Kurslarına müracaat ederek çocuklarının kayıtlarını yaptırabilirler. Kurslar 2024 – 2025 eğitim öğretim dönemine 9 Eylül itibariyle eğitime başladı ve boş kontenjanlarda kayıtlar devam ediyor” dedi.

Fatma Altınok