Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ekran bağımlılığının zararlı etkileri bir kez daha vurgulandı. Yapılan açıklamada, “Haydi çocuklar! harekete geçelim, hayatın içinde kalalım. Ekranların büyüsüne kapılıp gerçek hayatı kaçırmayalım. Zamanımızın hırsızı ve sosyalleşmenin düşmanı “dijital bağımlılık”a dur diyelim! Oyun oynayalım, spor yapalım, ilgi ve yeteneklerimizi keşfedelim. Doğayla buluşalım, hayatın ritmini yakalayalım” sözlerine de yer verildi.
Ekran bağımlılığını karşı gençleri sosyal oyunlar ve spor faaliyetlerine yönlendiren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, doğayla iç içe olmanın önemini vurgularken, gençlerin sosyal hayata katılımını artırmayı hedefliyor.
Konu hakkında açıklama yapan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, “Günümüzde cep telefonlarının kullanımı elbette çok yaygın. Ancak bununla paralel olarak ekran bağımlılığı sürelerine de bakmamız gerekiyor. Bu süre ne kadar artarsa aslında hayattan o kadar kopuyoruz. Cep telefonuna bağımlı olmak değil bilinçli kullanmaya gençlerimizi teşvik etmeliyiz ” sözlerine yer verdi.
Ağustos Gerçe

