Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Daha güçlü bir ekonomiye kavuşacağız

AK PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ

AK PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ CENGİZ AYDOĞDU:
Daha güçlü bir ekonomiye kavuşacağız
Artan döviz kurları ve ekonominin gidişatı hakkında konuşan AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Cumhurbaşkanımızın başında olduğu kabinimize güvenin. Ülkemizi bu badireden çıkarıp, daha güçlü bir ekonomiye kavuşacağız.” dedi.
Yeni kabinenin açıklanması ile birlikte, Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek’in açıklanması ve Merkez Bankası’nın yeni başkanının Hafize Gaye Erkan olmasının ardından Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılara bir çözüm bulunması adına umutlu bir bekleyiş başlamıştı. Artan döviz kurları ve ekonomik sıkıntılarla ilgili açıklama yapan AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, “Hazine ve Maliye Bakanımız bir hazırlık içerisinde. Türkiye ekonomisi artık 2002 yılındaki ekonomi değil. 2001 krizinde ki ekonomimiz yok artık. Üretim altyapısını kurduk. Milletimiz, üretip pazarlamayı ve satmayı öğrendi. Bu çok önemlidir. Kriz ne kadar derin olursa olsun onu döndürebileceğiz. Ekonomi idaresinin oluşturduğu güven iklimi çok önemlidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesinin o güveni oluşturacağını düşünüyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız değişti. Merkez Bankası’na yeni bir başkanımız geldi. Hazırlık içerisindeler. Bekleyeceğiz. Ben bunu umut olarak değil, inanarak söylüyorum. Ekonomimiz düzelecek.” dedi.
Dövizdeki hareketlenmenin ekonominin tabi hali olduğunu düşündüğünü söyleyen Aydoğdu, “İşi bilenlerde bunu anlar. Piyasanın kendi istikrarıyla kendi şartlarıyla, piyasa rasyonalitesiyle gitmesi bize ters gelebilir ama oturduğunda tamam oldu diyeceğiz. Türkiye ekonomisinin bütün krizleri döviz krizidir. Temel sorun cari açık problemidir. Cumhurbaşkanımızın başında olduğu kabine ile daha güzel, güçlü, büyüyen bir ekonomiye kavuşacağımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Haber: Ağustos GERÇE