Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY KÜLTÜRÜNÜ KİTRE BEBEKTE YAŞATIYOR

20 kursiyerin katıldığı kursta

20 kursiyerin katıldığı kursta birbirinden güzel incesanatkarlık gerektiren kitre bebek hünerli eller ile adeta can buluyor.

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafındanyapılan açıklamada;

“pamuk, kumaş, tel ve geven otunun gövdesinden çıkankitreden elde edilen yapıştırıcıyı kullanarak üretim yapan kadınlar, yaptıklarıkitre bebekleri kursun tamamlanmasından sonra sergilerde beğeniye sunulacaktır.

kitre bebekler aksaray’ın sosyal ve kültürel yönünüfolklorik değerlerine üç boyutlu olarak geleceğe taşıyan maharetli eller ilebuluşan yoğun ilgi gören kitre bebek kursu aksaray’ın yöresel kıyafet kültürünüyaşatmaya çalışıyor gülağaç ilçemizden sonra güzelyurt ilçemizde de kadınlarbir taraftan düğünlerde ve halk oyunlarında giyilen folklorik kıyafetlerintasarımına minyatür şekilde gerçekleştirirken bir taraftan da ince işçilikisteyen kitre bebek tasarlayarak mesleki deneyim elde ediyorlar. yapımındadoğal malzemelerin kullanıldığı kitre bebekler önemli turizm potansiyelinesahip aksaray ihlara vadisi, selime katedrali başta olmak üzere Ören yerlerindesergilenmesi ve pazarlanması ayrıca kooperatifleşme yoluna giderek kırsalalanda yaşayan dezavantajlı kadınlara yönelik eğitimler ile e-ticaret aracılığıylagirişimci yönlerinin artırılması hedefleniyor.

kadın İstihdamınaİşkur’dan destek

temennimiz cumhurbaşkanımız sayın recep tayyip erdoğan’ınaçıkladığı 100 günlük eylem planı kapsamında geleneksel el sanatlarımız sahipçıkarak bilhassa dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadınlara yönelikmesleki deneyim kazandırılması, girişimci yönlerinin arttırılması,kooperatifleşmeye gidilerek e-ticaret ve pazarlama imkânlarındanfaydalanmalarını sağlamaktır. İlimiz kadın istihdamında türkiye genelinde 7.sırada yer almaktadır. aile, Çalışma ve sosyal hizmetler bakanımız sayın zehrazümrüt selÇuk’un müjdesini verdiği kadın istihdamı açısından önemli olan işteanne projesi ilave istihdam teşviği, yarım çalışma, aktif işgücü programlarımızile çocuk bakım desteği projeleri de ilimizde kadınların daha fazla Çalışmahayatında yer almasını sağlayacaktır.

geleneksel elsanatlarımıza sahip Çıkalım

cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda unutulmayayüz tutmuş geleneksel mesleklerimizi korumak ve yaşatmak maksadıyla aksarayÇalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafından bugüne kadar halı dokuma, tülüdokuma, sepet örücülüğü, folklorik kitre bebek yapımı, takı imalatına kadar pekçok alanda meslek edindirme kursları aksaraylılar ile buluştu. 20 kişinineğitim alacağı kitre bebek kursunda İŞkur tarafından günlük 40 tl cep harçlığıile iş kazası, meslek hastalığı genel sağlık sigortası karşılanmaktadır. kitre bebeklerinkooperatif aracılığı ile yurtiçi ve yurtdışında pazarlanması planlanmaktadır.

burası aksaray burada İş var sloganıyla geleneksel elsanatları içerisinde yer alan kitre bebek kursları ile dezavantajlı gruplariçerisinde yer alan kadınlara yönelik olarak düzenleyeceğimiz bu kursta aynızamanda turizm bölgelerindeki hediyelik eşya ihtiyacının karşılanması, e-ticaretile kadınların işgücü piyasasında daha fazla yer alması hedefleniyor” ifadelerikullanıldı.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Baro Başkanı Avukat Ferit
Sıradaki Haber Baro Başkanı Köse; “Bayramlar dayanışmanın güçlendiği günlerdir”