Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY KARİYER VE İSTİHDAM FUARI AÇILDI

cumhurbaşkanırecep tayyip erdoğan’ın talimatlarıyla

cumhurbaşkanırecep tayyip erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan aile Çalışma ve sosyalhizmetler bakanı zehra zümrüt selçuk’un öncülüğünde yürütülen milli İstihdamseferberliği kapsamında öğrencilerin beceri, yetkinlik ve ilgilerini gözetenbir anlayışla onların iş dünyası ve akademik alandaki rol modeli profesyonellerile etkileşimlerini sağlamak amacıyla aksaray valiliği himayelerinde, aksarayÜniversitesi rektörlüğünün desteğiyle, aksaray Çalışma ve İş kurumu ilmüdürlüğü tarafından organize edilen “aksaray kariyer ve İstihdam fuarı” dünaksaray Üniversitesinin konferans salonunda açıldı.

aksarayvalisi ali mantı ve protokol üyeleri aksaray kariyer ve İstihdam fuarındaaçılan stantları ziyaret ederek özel sektörde faaliyet gösteren firmalarateşekkür belgesi verildi.

aksaraykariyer ve İstihdam fuarının açılış konuşmasını yapan İŞkur il müdürü mahmut akkuş yaptığı konuşmasında; “aksarayvaliliği öncülüğünde aksaray Üniversitesi, ahİka aksaray çalışma ve iş kurumuile birçok kurum ve kuruluşun destekleriyle ile düzenlemiş olduğumuz kariyer veistihdam fuarına hepiniz hoş geldiniz.

bugünhızlı bir konuşma gerçekleştireceğim Çünkü bugün 3 aralık engelliler günü.kurum ve kuruluşumuzun engellilerle ilgili değişik platformlarda etkinliklerivar. o yüzden konuşmamız kısa tutmak istiyorum. aslında amaç hasıl olmuştur. büyüklerimizin bir sözü var “meramımızkadar kelamımız olsun” amaç hasıl olduğu için sözlerini çok fazla uzatmayacağımsadece bir iki cümle vurgu yapmak istiyorum.

birincisiÇalışma hayatında milli seferberliği kapsamında iş dünyamız cumhurbaşkanımızınmilli seferberlik çağrısına kulak verdi geçen yıl 6000 istihdam hedefibelirlenmişti bu rakam 13553 rakamına ulaştı. burada hiç şüphesiz kikurumlarımızın etkin ve güçlü işbirlikleri söz konusudur. bir diğer husus 2018yıl içerisinde işe yerleştirme başta olmak üzere dezavantajlı gruplariçerisinde engelli eski hükümlü kadınlarımız gençlerimizin işeyerleştirilmesinde ilimiz türkiye’de ilk 5 il arasında yer almaktadır. yüksekÖğrenim mezunlarının işe yerleştirilmesinde yılsonu itibariyle ilimiztürkiye’de ilk dördün arasında yer almaktadır girişimcilikte ilimiz türkiye’de2. sırada engelli eski hükümlü 50 bin tl’ye kadar hibe destek projesinde 82proje ile ilimiz 1. sıradadır. son 2 yılda 1250 gencimize uygulamalıgirişimcilik eğitimi vermiş olup hedefimiz yeni başarı hikâyelerinin olmasıdır2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için bunlara yenilerini eklememiz gerekiyor.biliyorsunuz endüstri 4-0 ile birlikte geleneksel mesleklerin yerine geleceğinmeslekleri artık bu yüzden de gençlerimize yönelik çeşitli meslek edindirmekurslarımız kariyer merkezi iş birlikteliği gerçekleştirilecek son söz olarakÖmer hayyam hedefe ulaşmada kritik başarı faktörlerine dair bir rivayetindeşöyle seslenir. kırk atı bir arabanın bir yanına koysanız sabahtan akşama kadarkırbaçlayıp koştursanız araba kıpraşıp durur ama hiç bir yere varamaz devamındaatları arabanın tek tarafına koşmanın hayati önemler olduğuna vurgu yapar. türkgencini bir ülke ile 2023 hedeflerine koştururken buna katkı vermesi gerekenherkesin her kesimin aynı hedefe kitlenmesi önem taşımaktadır. burada sayınvalimizin öncülüğünde yine sayın milletvekilimiz burada ve diğer burada olmayandiğer milletvekillerimizin öncülüğünde kurum ve kuruluşlarımızın işbirlikteliğinde hakikaten ilimizde müthiş bir iş birlikteki ve sinerji var.bunun yansımalarını istihdam raporlarında görüyoruz bu vesileylekatılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

aksaray cumhuriyetbaşsavcı vekili aylin kizildere yalÇinkaya; “hayata yeni bir başlangıçyapabilmelerini temini anlamında eski hükümlülere yönelik olarak aksarayÇalışma ve İş kurumu müdürlüğü, aksaray Üniversitesi ve aksaray denetimliserbestlik müdürlüğünün ortak çalışması kapsamında uygulamalı temelgirişimcilik eğitimi programı düzenlenmiştir.

bueğitimler sonucunda aldıkları girişimcilik belgeleri ile aksaray cumhuriyetbaşsavcılığı koruma kuruluna 2008 yılında bir dönem 26 eski hükümlümüz 2. dönem13 eski hükümlümüz kendi işlerini kurmaları için hibe destek programına dahilolmuşlardır.

bubaşvurular sonucunda yapılan değerlendirmeler kapsamında 29 eski hükümlümüz sütsığırı yetiştiriciliği büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yetiştiriciliği, halıkoltuk yıkama gibi farklı faaliyet alanlarında olmak üzere sundukları projeleriile kabul görmüş, onaylanan projeler dahilinde 800 bin tl’lik hibe desteğialmayı hak kazanmışlardır. eski hükümlerimize yönelik yapılan bu çalışmalarsonrasında 81 il içerisinde aksaray cumhuriyet başsavcılığımız koruma kuruluolarak önemli bir noktada bulunmaktadır. hali hazırda tamamlanmış ve devametmekte olan uygulamaların temel girişimcilik eğitimlerine ek olarak 2019 yılıiçerisinde verilecek olan hibe desteklerine de 26 eski hükümlümüz başvurmuş vebu konuda yapılan değerlendirmeler sonrasında denetimli serbestlik müdürlüğüdenetiminde düzenlenen eğitimlere katılmaları sağlanmıştır. aksaray cumhuriyetbaşsavcılığımız koruma kurulu olarak eski hükümlülerin tekrar kutuplaşmalarınıengellemek ve kendi hayatları üzerinde söz sahibi olmalarını işlemesi sahipolmalarını ve en önemlisi de topluma yeniden kazandırmaları konusunda önemlikazanımlar elde ettiğini düşünmekteyiz” dedi.

aksaray mhp milletvekiliramazan kaşlı;“ aksaray valiliğimiz himayesinde, belediye, Üniversite, milli eğitim, esnaf vesanatkarlar odası, ticaret borsası, ticaret ve sanayi odası, ahiler kalkınmaajansı ve İŞkur müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen aksaray kariyer ve İstihdamgünü’nün şehrimizde ve ülkemizde iş piyasasına girecek olan gençlerimizin,işsizlerimizin ve iş gücü arayan sektörlerimizin buluşturulması özellikle sonzamanlarda ülkemizde yaşanan terör olayları ve döviz artışlarıyla yaşananekonomik kriz sonrası artan işsizlik sorununa ilimizde katkı sağlayacağınıdüşünüyor ve anlamlı buluyorum.

milletvekiliseçilmemden sonra özellikle 5 aylık geçen süre zarfında ilimizde en çok muhatapolduğum sorunların başında işsizlik olduğunu, bu durumla ilgilide en çokmuhatap olduğumuz kurum aksaray İŞkur müdürlüğümüz olmuştur. ben bu vesileyleişsiz vatandaşlarımızın iş bulmasına, işverenimize de işçi temin etmekte büyükçaba sarf eden İŞkur müdürümüz sn. mahmut akkuŞ beyefendi ve personeline çokteşekkür ediyorum.

aksaraykariyer günleri ile iş görüşmesi, staj ve iş imkânı, destek programları,girişimcilik kursları, konferansları ve çalıştayları programları boyuncagerçekleştirilecek olması oldukça memnuniyet vericidir. gençlerimizinkariyerlerini planlamasında katkı sunacak ve farkındalık sağlayacak buprogramın faydalı ve başarılı geçmesini ümit ediyorum” dedi.

aksaray valisi ali mantı; cumhurbaşkanımız sayınrecep tayyip erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan özel sektördeki istihdamayönelik olan milli istihdam seferberliği kapsamında 3 aralık 2018 aksaraykariyer ve İstihdam fuarının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

programaaksaray valisi ali mantı, aksaray mhp milletvekili ramazan kaşlı, aksaraycumhuriyet başsavcı vekili aylin kızıldere yalçınkaya, aksarayÜniversitesi rektörü prof. dr. yusuf Şahin, aksaray belediye başkan yardımcısısüleyman canbulut, aksaray İl emniyet müdürü ali karabağ, aksaray İŞkur ilmüdürü mahmut akkuş aksaray ticaret ve sanayi odası başkanı cüneyt göktaş, çoksayıda kurum amiri ve vatandaş katıldı.

aksarayvalisi ali mantı ve protokol üyeleri aksaray kariyer ve İstihdam fuarındaİstihdam en’leri ödül töreninde katılımcılara plaket verilirken 100 gençgirişimciye ise girişimcilik sertifikası dağıtım töreniyle takdim edildi.programın sonunda ise engelli ve eski hükümlü vatandaşlara kİk hibe çekiverildi.

habervedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Güzelyurt İlçe Kaymakamı Muammer
Sıradaki Haber Kaymakam Yetiş’i İl Müdürleri ziyaret etti