Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray İŞKUR Duyurdu: Sektör Kısıtlamaları Kaldırıldı!

Aktif İşgücü Hizmetleri daha

Aktif İşgücü Hizmetleri daha etkin hale getiriliyor: İşbaşı eğitim programları için önemli değişiklikler yapıldı.

İşsizlerin ve kursiyerlerin mesleki deneyimlerini güçlendirmek için işbaşı eğitim programlarında sektör kısıtlamaları kaldırıldı, katılımcı sayısı taahhüdü düşürüldü.

İşbaşı eğitim programları, işsizlerin teorik bilgilerini pratikte pekiştirmelerini veya mesleki deneyim kazanmalarını sağlayan önemli bir fırsattır. Ancak daha etkili ve kapsayıcı hale getirilmesi için yeni düzenlemeler yapıldı.

Konu hakkında bilgi veren Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş; Öncelikle, sektör kısıtlamaları kaldırıldı. Artık çağrı merkezi faaliyetinde bulunan işyerleri ve toptan/perakende ticaret yapan marketlerde işbaşı eğitim programları düzenlenmesinde bir engel bulunmuyor.

Ayrıca, istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdü yüzde 70’ten yüzde 60’a düşürüldü ve istihdam yükümlülüğü süresi de kısaltıldı. Böylece, daha fazla işsiz ve kursiyer işbaşı eğitim programlarından faydalanabilecek dedi.

Aksaray İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş sözlerine; İşbaşı eğitim programlarından katılımcılara günlük cep harçlığı ödenmektedir ve bu miktar mesleğe göre değişmektedir. Özellikle geleceğin meslekleri olarak belirlenen alanlarda katılımcılara daha yüksek cep harçlığı verilmektedir.

İşbaşı eğitim programlarından faydalanmak isteyenler, İŞKUR İl Müdürlükleri veya İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabilirler. Bu programlar, işsizlere ve kursiyerlere mesleki deneyim kazanma fırsatı sunarak istihdama katkıda bulunmayı amaçlamaktadır diyerek bilgi verdi.

Haber: Ağustos Gerçe