Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray ilçelerinin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamaları belli oldu

Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması

Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) tarafından yapılan araştırma sonucunda, ilçelerin gelişmişlik düzeyleri ve eğilimleri tespit edildi.

1960’lı yıllardan bu yana yapılan Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmaları (SEGE) Türkiye’deki ilçe, il ve bölgelerin gelişmişlik düzeylerini ve eğilimlerini tespit ediyor. Bu yıl Sosyo-Ekonomik gelişmişlik açısından Türkiye’nin 973 ilçesi arasında Aksaray Merkez İlçe 137’nci, Ortaköy 444’üncü, Sarıyahşi 626’ncı, Eskil 672’nci, Ağaçören 683’üncü, Sultanhanı 764’üncü, Gülağaç 777’inci, Güzelyurt 816’ncı sırada yer aldı.

Araştırma kapsamında Türkiye’deki 81 ildeki 973 ilçenin tamamı için sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi skorları üretilmiş, ilçelerin gelişmişlik skorlarına göre sıralaması ve kademeleri belirlenmiş. Çalışmada kullanılan veriler için TÜİK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, (STB), Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi çeşitli bakanlıklar ve kurumlardan yararlanıldı.

Haber: Ağustos Gerçe