Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı hayvancılık destekleme ödemelerine ilişkin icmalleri, 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında il ve ilçe müdürlüklerinde askıya çıkaracağını duyurdu. Destekleme sürecine katılan çiftçiler, bu dönemde icmalleri inceleyerek herhangi bir yanlışlık veya eksiklik tespit ettiklerinde itirazda bulunabilecekler.
Yetkililer, icmallerin askıya çıkarılmasının, destekleme ödemelerinin doğru ve adil bir şekilde yapılabilmesi için rutin bir işlem olduğunu belirtti. Çiftçilerin, kendi adlarına düzenlenen icmalleri dikkatlice kontrol etmeleri ve olası hataları zamanında bildirmeleri önemle vurgulandı. İtiraz sürecinin ardından, gerekli düzeltmeler yapılarak kesinleşen listeler üzerinden destek ödemeleri gerçekleştirilecek.
Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren çiftçiler için büyük önem taşıyan bu destekleme ödemeleri, mali yükü hafifletmek ve hayvan yetiştiriciliğini teşvik etmek amacıyla her yıl düzenli olarak yapılıyor. İcmallerin askıya çıkarılması ve çiftçilerin bilgilendirilmesi, destekleme sürecinin şeffaflığını ve doğruluğunu artırmayı hedefliyor.
Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin bu süreçte yaşayabilecekleri herhangi bir sorun karşısında il ve ilçe müdürlüklerine başvurmalarını ve uzmanlardan destek almalarını tavsiye ediyor. Destek ödemelerinin kesin tarihlerinin, itirazların değerlendirilmesinin ardından duyurulması bekleniyor.
Ağustos Gerçe

