Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray İl Özel İdaresinin 2023 yılı Yol Bütçesi 80 Milyon tl.

Aksaray İl Özel İdaresinin

Aksaray İl Özel İdaresinin 2023 yılı yatırım programı belli oldu. Aksaray İl Özel İdaresi 2023 yılı yol bütçesi 80 milyon TL olarak belirlendi. Bütçenin %50’si kilitli parke taşı ve sıcak asfalt olmak üzere 55 km sathi kaplama yapılacak. Bütçenin %50’siyle ocak kuran İl Özel İdaresi, hem parke taşını hem de asfalt için lazım olacak malzemeyi üretmeye başlayacak.

Konuyla ilgili bilgiler aldığımız İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Özel İdare’nin bu yıl yol bütçesinin 80 Milyon TL olduğunu söyledi.

“Bu yıl tüm bütçemizi yol yapımına harcamayacağız” diyen Başkan Tüzün, “Köylerimizden kilitli parke taşı ile ilgili çok fazla talep gelmeye başladık. Özel İdaremiz de bu anlamda yatırım yapma kararı aldı. İlk olarak parke taşı ve asfalt için lazım olan ocak kurma işini tamamladık ve ihale ederek malzeme üretmeye başladık. Daha sonra da kilitli parke taşı imalatı yapım tesisi ihalesini yaptık. Bu tesisimiz kurulum aşamasındadır. Bittikten sonra kendi kilitli parke taşımızı imal eder duruma geleceğiz. Bu iki tesis yol bütçemizin yüzde 50’sine denk gelmektedir.” diyerek mevcutta bulunan projelerden bahsetti.

Sözlerinin devamında İl  Özel İdaresi olarak 2023 yılı için hedeflerinden bahseden Başkan Tüzün, “2023 yılı için yol yapım hedefimiz 55 km sathi kaplama yol yapmak ve kilitli parke taşı taleplerine cevap vermeye çalışacağız. İlerleyen günlerde bütçe imkânımızda değişiklik olursa bu rakamın daha da artması muhtemeldir. Ayrıca Özel İdare’mizin şuanda ihalesini yaptığı tarihi kültürel ve turistik değerlerimizle ilgili ciddi çalışmaları vardır.

Bunlardan biri Taptuk Emre Türbesi restorasyon işidir. Burası camisi ile birlikte bitirilmiş ve ziyarete açılmıştır. Bir diğer önemli çalışma Yunus Emre Türbesi restorasyon işidir. Burada çalışmalar devam etmektedir. Yine narlı göl karşılama merkezi tamamlanmış ve ziyaretçilerin hizmetine açılmıştır. Çok önemli bir çalışma da göz bebeğimiz Ihlara Vadisi karşılama merkezi yapım işidir. Buranın ihalesi yapılmış ve çalışmalar başlamıştır. İş bittiğinde karşılama merkezi dükkânları, kafeteryası otoparkı ve diğer ihtiyaç alanları ile çok güzel bir tesis olacak ve ziyaretçilerimizi memnun edecek bir duruma gelecektir. Bildiğiniz gibi Özel İdare Genel Sekreterimizin memleketi olan Çankırı’ya tayini çıktı. Görev yaptığı 3 yıl içerisinde hem yapılan hem yapımı devam eden yatırım ve işlerimiz için kendisinin çok büyük emekleri ve hizmetleri vardır. Buradan Aksaray Valimiz Sayın Hamza Aydoğdu’ya, İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Yüksel Çelik’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber: Ağustos Gerçe