Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray İHH’da bayrak değişimi yapıldı

Aksaray İHH’da başkan değişikliğine gidildi. İHH Aksaray Şube Başkanlığı görevini yürüten Şenol Korkmaz, görevini Eyüp Dağdaş’a devretti.

Aksaray İHH’da başkan değişikliğine

Aksaray Bilim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan devir teslim programına İHH Aksaray Şube temsilcileri ve birimleri katıldı. Şenol Korkmaz’ın başkanlık görevine veda ettiği bu programda, yeni başkan Eyüp Dağdaş oldu. Devir teslim programında Şenol Korkmaz ve Eyüp Dağdaş, konuşma yaptılar.

Sözlerine, Aksaray’da yapılan işlerde emeği geçen herkese teşekkür ederek başlayan Korkmaz, “Uzun süredir üstlenmiş olduğumuz bir görevi bugün devretmek üzere toplandık. Bu bir hayır ve bayrak yarışı, biz bu bayrağı buraya kadar getirdik inşallah bizden sonrakiler de çok daha yükseklere dikecekler. Aksaray’da yaptığımız çalışmaları tek başımıza yapmak mümkün değil elbette. Teşkilat mensuplarımızla birlikte yıllardır sürdürdüğümüz bir çalışma. Sizlerin katkılarıyla, emeklerle gerçekleşti her şey. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü iyiliği duyurdular ve hayrın yayılmasında çok büyük katkıları oldu” diyerek açıklamasına başladı.

Korkmaz, sözlerinin devamında; “Otomasyon sistemimize kayıtlı 2 bin 500 hane var. Bunu ortalama 4 ile çarpsak, neredeyse 10 bin civarında bir insana dokunuyoruz. Bu söylediğimiz rakam elbette hepsi aynı düzeyde ihtiyaçlar değil. Özellikle kadın kollarımızdaki arkadaşlarımıza sağ olsunlar hanelerimizi bizzat ziyaret etti ve raporlarını tuttular. Bu rapor neticesine göre biz bunları üç gruba ayırdık. Öncelik yardım ulaştırdığımız grup A grubu. Biliyorsunuz ki Aksaray’ımızda mülteci sayısı yüksek. 17 bin civarında mülteci var. 12 bini Afgan, 4 bini Suriyeli geri kalanı da Sudan, Somali gibi ülkelerden. Yardım ulaştırdığımız bin 100 hane mülteci, bin 400 hanesi de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Biraz önce belirttiğim gibi bizim önceliğimiz zor durumdaki ihtiyaç sahipleridir. Tüm birimlerimiz, tüm projeleri hakkıyla yerine getirmeye çalıştı. Aksaray’da da her okula 2 burs projemiz oldu, genel merkez haricinde. 110 sayıya kadar çıktı burs verdiğimiz öğrenci sayısı. Aksaray’da tarihi ve kültürel anlamda da çalışmalar yaptık. Bayrağı bizden alacak arkadaşlarımız bu hizmetleri daha yükseklere çıkaracaklar inşallah” ifadelerine yer verdi.

Devir teslim programı kapsamında konuşma yapan İHH Aksaray Şube Başkanı Eyip Dağdaş ise, “Genel merkezimizden bu görevi bize sunulduğunda geliş sebebi Allah rızası olunca Allah’ın rızasının olduğu yerden başka konuşulması, söylenmesi hiçbir mazereti olamayan bir hedefti. Daha önce sivil toplum örgütlerinde yabancı olmayan değişik yerlerde hizmetlerde bulunduk bundan önceki görevlerimizde nasıl bizde Allah rızasını gözettiysek bundan sonraki bize gönderilen görevlerde hep birlikte, bunlar tek başına yapılan şeyler değil. Hep birlikte bir aile gibi İHH Aksaray’da çok büyük bir aile. Bu aileye katılmamda bana vesile olan Önder hocama teşekkür ediyorum. İHH’nın özellikle çok geniş bir aile olması sadece Aksaray’da değil dünyadaki bütün hizmetlerde yer alması ve toplumun her noktasına dokunmasını, dokundukça oralardan insanın hayatının bereketlendiğini görmemek bence daha haciz bir durum olur.  Bu görevi bugüne kadar Aksaray’da belli bir noktaya getiren Şenol Başkanıma ve yönetimine teşekkür ederim.  Aksaray’daki herkesin bürokrasiden sivil toplum örgütlerine kadar herkesin bu çorbada tuzu var. İyilikte yarışacağız inşallah bu yarışı da en güzel şekilde de tamamlayacağız” sözlerine yer verdi.

Ağustos Gerçe