Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray İHH Çocuk Şenliği ve Ağaç Dikim Etkinliği Düzenledi

Aksaray İHH İnsani Yardım

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Kılıçaslan Parkında çocuklar için şenlik düzenlendi. Derneğin sahiplendiği yetim çocukların da olduğu yaklaşık 200 kişilik çocuk grubu Kılıçarslan Parkında çeşitli oyunlar ve yarışmalarla gönüllerince eğlendiler.

 

Aksaray İHH İnsani Yardım Dernek Başkanı Şenol Korkmaz yaptığı açıklamada; şenliğe katılan çocuklarımızla birlikte ” Murat Keskin – Yeşeren Ümitler Fidanlığı’na” çam fidanları diktik. Diktiğimiz fidanlara çocuklarımızın ailelerinin soyisimlerinin yazılı olduğu plakalar astık. Böylece herkesin diktiği fidanı sahiplenmesini sağladık. Amacımız çocuklar da hem çevre bilinci oluşturmak hem de fidan dikme alışkanlığı edindirmektir, dedi.

 

Ağaç dikimi sonrasında Kılıçaslan Parkında çocuklar çeşitli oyunlar oynadılar. İçişleri Bakanlığı’ndan alınan proje kapsamında şenliğe katılan bütün çocuklara yemek ve uçurtma hediye edildi. Çocukların uçurtmaları uçurmak için gösterdikleri çaba ve uçtuğundaki mutluluklarının görülmeye değer olduğu kaydedildi.

 

Şenlik Aksaray İHH Yetim Birimi, Genç İHH Birimi, İHH kadın birimi ve Arama Kurtarma Birimlerinin iş birliğinde gerçekleştirildi.

 

Başkan Korkmaz, Aksaraylılar olarak herkese emanet olan yetim çocukların, herhangi bir kötülüğe maruz kalmadan hayata kazandırılmalarının büyük bir emek gerektirdiğini söyledi. Toplumunda iyiliğin artmasının, ancak herkesin elini taşın altına koymasıyla mümkün olabileceğini, bu yüzden Aksaraylı hayırseverlerin infak ederken bu özel emanetleri de hatırlamalarını temenni ettiklerini sözlerine ekledi. Şenlikte emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bülten