Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübünden anlamlı paylaşım

13 Haziran tarihinin, Birleşmiş

13 Haziran tarihinin, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Albinizm Farkındalık Günü” olarak belirlenmesinin ardından her yıl aynı tarihte çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla konuyla ilgili bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yürütülüyor. Aksaray Görme Engelliler Spor Kulubü de albino hastalığına sahip olan kişiler hakkında bilinçlendirme yapabilmek adına günün anlam ve önemine dair açıklamada bulundu.

Albino hastalığı, canlılara renk veren melanin pigmentinin üretiminin kısmen veya tamamen engellenmesinin sonucunda ortaya çıkan nadir bir hastalık. Albino hastalarının fiziksel görünümlerindeki farklılıktan ötürü toplum içerisinde yadırganmasının doğru olmadığının vurgulandığı bu günde Aksaray Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ramazan Dağ konu hakkında açıklama yaptı.

Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Dağ, yaptığı açıklamada, “albino ya da albinizm, soydan geçen bir metabolizma hastalığıdır. Bu hastalığı taşıyanlara albinizm ya da albino denir. Binlerce insanı ya da hayvanı etkileyen genetik bir bozukluk olan albinoluk renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanır.” ifadelerine yer vererek albinizm hakkında bilgilendirme yaptı.

Açıklamanın devamında albino tanısı koyulmuş kişilerin Aksaray’da da var olduğunu belirten Başkan Dağ, “Taşpınar, Yenıkent, Eskil ve Yenipınar tarafında oldukça yaygındır.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe