Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Genç Tasarımcılarından Kent Mobilyalarıyla Geleceğe Dokunuş!

Aksaray Belediyesi, Aksaray Bilim

Aksaray Belediyesi, Aksaray Bilim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması”nda ASÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri, geleceğin kentini şekillendirmek adına birbirinden yaratıcı projelerle yarıştı.

Bugün gerçekleşen ödül töreninde Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, genç tasarımcıların ortaya koyduğu çalışmaları inceledi ve dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Başkan Dinçer, gençlerin vizyoner projeleriyle kente değer katmalarının gurur verici olduğunu belirterek, “Geleceği inşa etme sürecinde gençlerimizin katkıları çok kıymetli. Bu yarışma, Aksaray’ın yenilikçi ve estetik bir kent olma hedefine önemli bir adım daha atmamıza vesile oldu.” dedi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür eden Başkan Dinçer, gençlerin enerjisi ve yaratıcılığının kente pozitif bir ivme kazandırdığını ifade etti. Aksaray Belediyesi olarak gençlerin fikirlerine her zaman açık olduklarını vurgulayan Başkan Dinçer, “Bu tür etkinlikler, gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkararak kentimizin gelişimine katkıda bulunuyor. Gelecekte daha birçok başarılı projeyi hayata geçireceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışmanın birincisine 7000TL ikincisine 5000 TL üçüncüsüne 3000 TL verilirken ödülün yanı sıra, diğer başarılı projelere de çeşitli ödüllerin takdim edildiği etkinlik, genç tasarımcıların heyecan ve motivasyon dolu bir gün geçirmelerine vesile oldu. Aksaraylı gençlerin kentlerine katkıda bulunmaktaki azimleri ve yetenekleri, bu tür etkinliklerle daha da öne çıkıyor. Haber; Avni Kuru