Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Gebe Düve Merkezi üretiyor Türkiye kazanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığının

Tarım ve Orman Bakanlığının hibe desteği ile 26 ili kapsayan ve içerisinde Aksaray’ın da bulunduğu Gebe Düve Merkezine Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ziyarette bulundu.

       

Tarım ve Orman Bakanlığında belirlenen teknik ve sağlık şartlarına uygun halde en az 250 baş ve üzeri damızlık dişi ağır (4-13 aylık) damızlık gebe düve yetiştiriciliği yapılabilir.
İşletmelerin gebe düve ihtiyacının karşılanmasına yönelik hayata geçirilen hibe destekleriyle 26 il de hizmete açılan gebe düve merkezi Aksaray ilinde de hayata geçirildi.
Hastalıktan ARİ ve Avrupa Birliği Onaylı Süt işletmesi durumundaki Gebe Düve Merkezin de incelmelerde bulunan Tarım İl Müdürü Saklav, gebe düve üretimi Aksaray’ın ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşıladığı belirtildi.
Tarım İl Müdürü Saklav, geve düve merkezinde inceleme yaparak damızlık gebe düve hayvanlarının yiyeceklerinden sağlık kontrollerine kadar yetkili personellerde bilgiler aldı.
Aksaray’da hayvansal üretime verilen önemle ülkenin ve işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayan gebe düve merkezi Aksaray’da üretimi canlandırıyor.
Haber: Fatma Altınok