Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray, Erdoğan’ı en fazla oy veren 5’nci il oldu

Aksaray, Erdoğan’ı en fazla

Aksaray, Erdoğan’ı en fazla oy veren 5’nci il oldu

Aksaray’da seçmenlerin yüzde 71.53’ü 181.180 oy ile Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden başkan olması için sandıkta oy verdiler. Aksaray bu oy oranı Türkiye’de  destek veren 5’nci il oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rekor oy oranı çıkan iller arasında Aksaray’da yer aldı. Aksaray’da sandığa giden seçmenin yüzde 71.63’ü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Başkan olması yönüne oylarını kullandı. Aksaray bu oy oranı en fazla oy veren 5’nci il oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Bayburt’ta birinci sırada, Gümüşhane’de ikinci sırada yer alırken, bu illeri Rize, Yozgat, Çankırı, Aksaray, Kahramanmaraş, Sivas, Malatya, Erzurum, Konya, Düzce ve Elazığ illeri takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Bayburt yüzde 78,  oy oranıyla en büyük desteği verdi. Erdoğan’ın illere göre oy oranları kesin olmayan Sonuçlara göre Gümüşhane’de yüzde 74, Rize de yüzde 72, Yozgat’ta yüzde 72, Aksaray’da yüzde 71,  Çankırı’da yüzde 71, Kahramanmaraş’ta yüzde 71 Sivas’ta %69 Malatya’da yüzde 69, Konya’da yüzde 69  Erzurum’da yüzde 68 Düzce’de yüzde 68 ve Elazığ’da yüzde 67 oy oranı ile desteklediler. Haber: Fatma ALTINOK