Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray duyarlı vatandaşlar “sıfır atık” projesi kapsamında takdir topluyor

Aksaray Belediyesi’nin “sıfır atık”

Aksaray Belediyesi’nin “sıfır atık” projesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında şehrin pek çok noktasında atık kutuları yer alıyor. Gerek Türkiye için gerekse dünya için oldukça önemli bir kavram olan sıfır atık, Aksaray’da da vatandaşlar tarafından uygulanmaya çalışılıyor.

Aksaray Belediyesi’nin şehir içerisindeki atıklardan geri dönüşüm ürünleri üretmesini sağlamak amacıyla şehrin farklı noktalarına atık kutuları bırakılıyor. Vatandaşlar tarafından atık kutularına; plastik, kâğıt, atık pil, bitkisel atık yağ, karton, cam, metal ve elektrik/ elektronik olmak üzere çeşitli atıkların kutulara bırakılarak geri dönüşüm ile yeniden kazandırılması hedefleniyor.

Atıkların, geri dönüşüm ile çevreye yeniden kazandırılması neticesinde daha sürdürülebilir bir doğa mümkün kılınıyor. Vatandaşların bu konuda gösterdikleri duyarlılıktan ötürü oldukça mutlu oldu olduklarını dile getiren Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer örnek davranışta bulunan tüm vatandaşlara göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

Haber: Ağustos Gerçe