Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray, deplasmanda Mersin’i gol yağmuruna tuttu!

TFF 2. Lig Kırmızı grup 2. Hafta karşılaşmasında Yeni Mersin İdmanyurdu’na konuk olan Motolux 68 Aksarayspor, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

TFF 2. Lig Kırmızı

TFF 2. Lig’e Beyoğlu Yeni Çarşı’yı 2-0 mağlup ederek güzel bir başlangıç yapan Motolux 68 Aksarayspor, ligin 2. Haftasında Mersin Stadyumu’nda Yeni Mersin İdmanyurdu’na konuk oldu. İlk hafta etkileyici bir oyunla alınan galibiyetin ardından Mersin deplasmanına mutlak galibiyet hedefiyle çıkan siyah beyazlılar, karşılaşmada üstün olan taraftı.

Aksarayspor İlk Yarıda Baskılıydı

Mersin’den 3 puanla dönmeyi hedefleyerek maça çıkan Motolux 68 Aksarayspor, beklendiği şekilde maça baskılı başladı. İlk yarıda topla oynama ve diğer istatistiklerde rakibine üstünlük sağlayan siyah beyazlılar ilk yarı boyunca üstün bir oyun ortaya koydu ve pek çok gol fırsatından yararlanamadı. 41. Dakikada Doğan Ateş’in ara pasında topla buluşan Ahmet Çakmak, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kalecinin yanından filelere göndererek Aksarayspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu golle ilk 45 dakikayı önde kapatan siyah beyazlılar maç boyunca üstünlüğünü sürdürdü.

Aksarayspor, İkinci Yarıda da Baskısını Sürdürdü

İlk yarıdaki baskılı ve göze güzel gelen futbolunu ikinci yarıda da sürdüren Motolux 68 Aksarayspor, rakip kalede farkı artıracak golü ikinci yarı boyunca aradı. İlk yarıda olduğu gibi bütün istatistiklerde rakibinden daha iyi olan Aksaray ekibi, ikinci golünü yine Ahmet Çakmak’ın ayağından 62. Dakikada buldu. 62. Dakikada kendi defansından çıkmaya çalışan Yeni Mersin İdmanyurdu’nda Aslan Gök’ün kaptırdığı topu Aksaraysporlu Ahmet Çakmak kazandı. Kaleci Yavuz Boyar top kaybında önde yakalanınca Ahmet Çakmak, yaklaşık 30 metreden yaptığı akıl dolu vuruşla topu kaleci Yavuz’un üzerinden ağlara gönderdi ve durumu 2-0’a getirdi. Farkın 2’ye çıkmasının ardından gol arayışlarına ara vermeyen Motolux 68 Aksarayspor’da, 82. Dakikada sağ kanattan İbrahim Yılmaz’ın kafayla indirdiği topla buluşan Cengiz Ötkün ceza sahasına ortasını yaptı. Cengiz ortasında topu uzaklaştırmak için hamla yapan Gökcan Gelmen, topu kendi ağlarına gönderdi. Bu golle durum 3-0’a geldi. Ev sahibi Mesin İdmanyurdu ise maçın 90+3. Dakikasında Ömer Önder’in ayağından bulduğu golle farkı 2’ye indirdi. Karşılaşmanın kalanında başka gol olmazken, siyah beyazlılar 3 puanı 3 golle almayı başardı ve puanını 6’ya çıkardı.

Hakan Hidayet Deniz