Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray da ilk Aile Destek Merkezi açıldı.

Aksaray’da kadınlar hem öğreniyor

Aksaray’da kadınlar hem öğreniyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor

Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açılan Aile Destek merkezinde kadınlar hem öğreniyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor. Aksaray Valiliği kadın ailedir, kadın annedir, kadın gelecektir, her şeyin en güzeline layıktır diyerek yepyeni bir merkez açtı.

Aksaray Valiliği öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Aile Destek merkezi açıldı. Aile destek merkezinde; Verilen sertifikalı kurslar ile kadınlar hem hünerlerini sergileyecek hem de iş sahibi olacaklar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Sözeriyim; “biz burada İŞKUR İl Müdürlüğümüzle diğer müdürlüklerimizle irtibata geçerek Aksaray’daki mesleki hayata destek olabilecek kursları seçtik özellikle” diyerek açtıkları kurslar hakkında bilgi verdi. Bunlar neler diyerek sözlerine devam eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Sözeriyi; “Aşçı yardımcılığı, dikiş kursu ve halı kursu olarak belirledik. Gelecek hanımefendilerin çocuklarından dolayı bu kurslardan mahrum kalmasın diye bir de oyun kursu açtık. Teorik eğitim sınıfımızda anne sağlığı, çocuk sağlığı ve manevi eğitim gibi birçok eğitim alıyor. Bu merkeze gelirken vatandaşlarımız hiç bir ödemede bulunmuyor. Aksine devamsızlık yapmazlarsa aylık teşvik ödemeleri alacaklar” diye konuştu.

Kursa katılan kadınlar; Kurslardan memnuniyetlerini dile getirerek Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’ya teşekkür ederek gördükleri kurslarla ilgili şu ifadelerde bulundular; “ben burada aşçılık için başvurdum tanıdık arkadaşlar oldu. Elimizde bir belgemiz olacak en azından gelecekte bir çalışma imkânımız olacak.Şuanda ev hanımıyım bir şey yapamıyorum. Ama inşallah buradan belgemi aldığımda çalışma imkânlarımız olacak” diye konuştu. Kursa katılan başka bir kadın ise; “Çok güzel bir ortam öğretmenlerimiz sağ olsun yemeklerin püf noktalarını bizimle paylaşıyor. Birçok şeyi bildiğimizi zannediyorduk ama bilmediğimiz birçok şey varmış, sayın valimizede çok teşekkür ederiz bize böyle bir ortam sağladığı için” diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Ağustos Gerçe