Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ da gençlik buluşması; Sabah namazı etkinliği manevi değerler anlatıldı!

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı

Aksaray İl Müftülüğüne bağlı Gençlik Koordinatörlüğü tarafından “Sabah Namazı- Gençlik Buluşması” programı gerçekleşti.

Somuncu Baba Camiinde gerçekleşen programa; Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın önderliğinde Aksaray Üniversitesi genç öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Sabah namazının kılınmasının ardından genç öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Veysel Işıldar, şehitlik ve gaziliğini önemine değindi. Askerliğin öneminde değinen Müftü Işıldar, genç öğrencilere şehitlerin ahiretteki durumuna ve askerlere neden Mehmetçik denildiği konusuna dikkat çekti.

Türkiye sınırlarının ötesinde yaşanan sorunlar sebebiyle yaşamını yitiren 6 şehit için Müftü Işıldar;  başsağlığı dileyerek “ milletimizin başı sağ olsun” ifadesini kullandı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise şehitlere yönelik yaptığı konulmasında, “şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum” ifadesini kullandı.

Daha sonra Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Ulu, Somuncubaba’nın yaşayışından ve İslam alemine katkılarından üniversiteli gençlere bahsetti.

Yoğun ilgi gören “Sabah Namazı -Gençlik Buluşması” etkinliği, birçok üniversiteli gencin katılımlarıyla gerçekleşti.

“Sabah Namazı -Gençlik Buluşması” programı, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray İl Müftüsü, Aksaray Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, Aksaray Üniversitesi gençleri ve çok sayıda vatandaşın katılımları gerçekleşti.

Haber: Fatma Altınok