Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray CHP’den özel çocuğa uygulanan darp olayı hakkında sert açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı, 21 Mayıs Salı günü Aksaray’da bulunan bir özel okulda 5’inci sınıf öğrencisi olan Tahir E. İsimli çocuğa yöneltilen şiddet hakkında basın açıklamasında bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir tarafından yapılan basın açıklaması kapsamında, yaşanan olayla ilgili ağır eleştiriler yer aldı.

İl Başkanı Bilal Özdemir tarafından yapılan basın açıklaması kapsamında “İlimiz Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda 5. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Tahir E.’nin darp edildiği bilgisini edinmiş bulunmaktayız. Küçük Tahir’in ailesi ile yaptığımız görüşmeler, Tahir ile ilgilenen hostesin ifadeleri ve çekmiş olduğu darp fotoğraflarını incelediğimizde küçük Tahir’in eğitim ve öğretimini sürdürebilmek için gittiği okulda okul idaresinin dikkatsizliği ve ihmalinden dolayı darp edildiği açıkça gözlemlenmektedir” ifadeleri yer aldı.

İl Başkanı Bilal Özdemir, “Küçük Tahir otizmli olup %90 üzeri ağır engelli, konuşamayan kendini ifade edemeyen, beden ve ruh olarak kendini savunamaz düzeyde özel ilgiye ihtiyaç duyan bir çocuğumuzdur. Daha önce de Küçük Tahir’in darp edildiğine yönelik şikâyetler ve polis ifadeleri bulunmasına rağmen henüz bir sorumlu ortaya çıkarılmadığı gibi okul idaresi, öğretmen veya personeller hakkında işlem dahi başlatılmamıştır. Küçük Tahir’in bu hale gelmesinin sorumluları söz konusu okulun içerisindedir. En son yaşanan elim olayın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen yapılan idari soruşturmada somut bir adım atılmamış, bu elim ve vahim olayı gerçekleştirenler açığa dahi alınmamış, hala aynı yerde çalışmaya devam etmektedir. Menfur olayın yaşandığı eğitim kurumundaki çocuklarımız hala tehdit altındadırlar.    Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı olarak başta küçük Tahir olmak üzere tüm özel çocuklarımızın ve ailelerinin yanındayız” diyerek sözlerine devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, “Eğitim Anayasal bir haktır. Devleti yönetenlerin en temel görevlerinden birisi, bu ülkenin tüm çocuklarının eşit fırsatlarla eğitim ve öğretim imkânlarına erişmesini sağlamak; tüm çocuklarımızı güvenli ortamlarda nitelikli bir eğitimle aydınlık bir geleceğe hazırlamaktır. Devleti yönetenlerin söz konusu olayın da gösterdiği üzere görevlerini yerine getiremediği açıktır.  Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanlığı olarak başta küçük Tahir olmak üzere tüm özel çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olduğumuzu ve yaşanan elim hadisenin sorumlularının yapılacak adli ve idari soruşturma neticesinde en ağır şekilde cezalandırılması için olayın takipçisi olacağımızı sayın kamuoyuyla paylaşıyoruz. Küçük Tahir’e ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” sözleri yer aldı.

Bülten