Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyespor’un Menfaatlerini Çiğnetmeyiz.

    Aksaray Belediye

 

 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer; “Aksaray Belediyesporumuzun menfaatlerini çiğnetmeyiz. Aksaray Belediyesporumuzu mağdur etmeyiz. İlerleyen zamanlar içerisinde göreceğiz. Bu konu ile ilgili kesin net sınırlarımız yok. Yani her fikre, düşünceye açığız. Böyle bir teklif gelirse oturur değerlendiririz. Herkesle konuşuruz ona göre hareket ederiz.”

Aksaray FM Radyo Programında ve sosyal medya canlı yayında düzenlenen “Basın Buluşmaları” programının konuğu Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer oldu. Başkan Dinçer, gazeteci Yaşar Karatay, Bilal Bölükbaş, Oğuzhan Demiray ve Abulkadir Ay’ın sorularını yanıtladı.

Programa Yenigün Gazetesini temsilen katılan Yaşar Karatay’ın “Aksarayspor sizin sayenizde 20 yıllık bir hasrete son verdi. İkinci ligde takım yine belediyede mi devam edecek yoksa başka belediye dışında başka birine verme durumu olacak mı?” sorusunu başkan Dinçer’e yönlendirmesi üzerine belediye başkanı alınan karar her ne olursa olsun taraftarların, takımın, şehrin ve belediyenin menfaatlerinin daima göz önünde bulundurulacağı hususu üzerinde durdu.

Başkan Dinçer kendisine yöneltilen soruya, “Takım da, belediye de hepsi şehrimizin ve hepsi hepimizin. Bunu en güzel başarıya ulaşacak şekilde yönetmemiz gerekiyor. Bu konudaki uygulamalar da belli. Türkiye’de ikinci ligde takımları alt alta koyduğumuzda yüzde kaçı belediye eli ile yönetiliyor yüzde kaçı özel sektör ile yürütülüyor diye baktığımızda sonuç aslında ortaya çıkar. Bizim buradaki yaklaşımımız, bakış açımız belli. Burada şahıslara ya da bireysel kişilere devretmekten kastım yönetimden bahsediyoruz. Yönetimi vermektense belli anlaşmalar ve belli kararlar çerçevesinde, Aksaray’ımızın kendi kurumsal bir firmasının alıp, sponsor olup, onun ismiyle yürümesi gibi bir teklif önümüze gelirse elbette değerlendirmemiz gayet normal.” şeklinde cevap verdi.

Açıklamasının devamında alınacak kararın şehrin ve takımın menfaatine olacağını vurgulayan Dinçer, “şehrimiz için menfaatte olan neyse, belediyemiz için, taraftarlarımız için, takımımız için hangisi daha faydalı olacaksa ona karar veririz. Ama asla taraftarlarımız şunu unutmasınlar, Aksaray Belediyesporumuzun menfaatini çiğnetmeyiz. Aksaray Belediyesporumuzu mağdur etmeyiz. İlerleyen zamanlar içerisinde göreceğiz. Bu konu ile ilgili kesin net sınırlarımız yok. Yani her fikre, düşünceye açığız. Böyle bir teklif gelirse oturur değerlendiririz. Herkesle konuşuruz ona göre hareket ederiz. Türkiye’deki uygulamaları, spor camiasındaki uygulamaları siz sporla ilgilenen basın mensupları da biliyorlardır. İşte bakıyoruz takımlar hep bir holdingin, firmanın sponsorluğu adı altında ilerlemiş bunları görüyoruz. Değerlendireceğiz, bunu zaman gösterecek.” sözlerine yer vererek değerlendirme süreci sırasında göz önünde bulundurulacak olan unsurun Aksaray olduğunu belirtti.

Başkan Dinçer, Basın Buluşmaları programında kendisine yöneltilen Aksaray Belediyespor sorusu hakkında yaptığı açıklamada “alacağımız karar şehrimizin, belediyemizin, takımımızın ve taraftarlarımızın menfaatine olacak. En şeffaf ve açık şekilde de bu süreçleri yürütür, kamuoyu ile paylaşırız.” İfadesine yer vererek sözlerini noktaladı.

Haber: Ağustos Gerçe