Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyespor, büyük hedeflerle çalışmalara başladı

Aksaray’ı hentbolda başarıyla temsil eden Aksaray Belediyespor, 2024-2025 sezonu çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz sezon Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden ve son haftaya kadar ligde kalma umutlarını sürdüren takım, Süleymanpaşa’nın galibiyetiyle bir alt lige düşmüştü. Yeni sezonda ise Aksaray Belediyespor, Türkiye Kadınlar 1. Ligi’nde şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak sahaya çıkacak.

Aksaray’ı hentbolda başarıyla temsil

Takımın 1. Lig’deki rakipleri 2 Eylül’de belli olacak ve lig, 28 Eylül’de oynanacak olan 1. hafta maçlarıyla başlayacak. Teknik kadroda değişikliğe gitmeyen Belediyespor, Menajer Emine Kılınç, Baş Antrenör Muhiddin Kılınç ve Yardımcı Antrenör ve Alt Yapı Sorumlusu Serkan Pala üçlüsü ile yoluna devam edecek.
Aksaray Belediyespor, kadrosunu büyük oranda kendi altyapısından yetiştirdiği oyuncularla oluşturuyor ve bu istikrarla başarı hedefliyor. Ancak yeni sezonda bazı kilit oyuncularını kaybetti. Başarılı oyuncular Sueda Nur Ermen ve İlayda Durdu yurt dışına transfer olurken, kaleci Gülbahar İkiahırlı ise Süper Lig takımları ile görüşmelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz sezonu Cent Koleji’nde kiralık olarak geçiren genç milli oyuncu Azra Öztürk, bu sezon Süper Lig’de Üsküdar Belediyespor’da forma giyecek. Diğer bir genç milli oyuncu Ebrar Halime Kılıç ise takıma geri döndü. Diz ameliyatı geçiren Kübra Özdoğan ise ligin ilk devresinde forma giyemeyecek.
Bu oyuncuların yerlerini doldurmak üzere, altyapıdan gelen Dilek Kestek, Sıddıka Öz, Billur Arslan ve kaleci Cavidan Yayaatan, A Takım kadrosuna dahil edildi. Ayrıca, tecrübeli kaptan Esra Kara ve takımın temel direkleri Zehra Eker, Hüsniye Nur Çelik, kaleci Gözde Nur Ulu, Esra Cak, Nezaket Duran ve Nisa Nur Terzi ile yola devam edilecek.
Aksaray Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Menajeri Emine Kılınç, yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek, geçen sezon Süper Lig’e veda etmelerinin büyük bir üzüntüye neden olduğunu ancak bu durumu kısa sürede geride bıraktıklarını belirtti. Yeni sezonda motivasyonlarını Süper Lig’e yeniden yükselme üzerine kurduklarını ifade eden Kılınç, aralarından ayrılan oyunculara yeni takımlarında başarılar diledi.
Kılınç, “Aksaray Belediyespor sadece bir spor kulübü değil, aynı zamanda bir aile. Takımımızdaki diğer sporcularımıza da ciddi teklifler gelmesine rağmen bizimle kalmayı tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Dış transfer yapmayacağız. ‘Biz bize yeteriz’ parolası ile yeniden Süper Lig’e çıkacağız ve yeni sporcularımızı vitrine çıkaracağız!” dedi.
Aksaray Belediyespor, bu sezon da hentbolseverlere büyük heyecan yaşatmaya kararlı görünüyor.

Ağustos Gerçe

Aksaray’da Doğa Koruma ve Milli
Sıradaki Haber Aksaray’ın yaban hayatı mercek altında! Doğa koruma alanlarına yakın inceleme!