Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyesi uyardı sularımızı dikkatli kullanalım

Aksaray Belediyesi, son zamanlarda

Aksaray Belediyesi, son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava koşulları, aşırı buharlaşma ve artan su tüketimi nedeniyle içme suyu kaynaklarının hızla tükendiği konusunda uyarılarda bulundu. Belediye yetkilileri, su kaynaklarının korunması ve israfın önlenmesi konusunda halka çağrıda bulunarak, dikkatli su kullanımı konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada, sıcak hava dalgasıyla birlikte Mamasın barajında su kaynaklarının azaldığını ve bu durumun ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Su kaynaklarının önemine vurgu yaparak, vatandaşların suyu gereksiz yere harcamamaları ve israftan kaçınmaları gerektiğini ifade etti.

Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer açıklamasının devamında; Suyun doğru kullanılması için bazı önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Örneğin, muslukların sıkıca kapatılması, sızdıran veya bozuk olan su tesisatlarının tamir edilmesi, bahçe sulamasında suyu akıtmamaya özen gösterilmesi gibi adımların su tasarrufu sağlamada büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Aksaray Belediyesi, bu uyarıyla birlikte suyun değerini ve önemini hatırlatmayı amaçlıyor. Vatandaşların bilinçli bir şekilde su kaynaklarını koruması, suyu israf etmemesi ve dikkatli kullanması, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı su kaynakları bırakılması adına büyük önem arz ediyor.

Haber: Ağustos Gerçe