Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyesi kadın aktivite kursları başlıyor

Aksaray Belediyesi AKMEK ve

Aksaray Belediyesi AKMEK ve Kadın aktivite merkezlerinde kursların ve eğitimlerin başlayacağını duyurdu.

Aksaray’da bulunan kadın aktivite merkezlerinde başlayacak olan kurslar için başvuru yapmak isteyenler istedikleri alanda başvuru yaparak eğitim alabilecek.

Aksaray Belediyesi, kadınların hem ev ekonomisine katkıda bulunmalarına hem de yeteneklerini keşfetmelerine fırsat oluşturmak adına Kadın aktivite merkezlerinde kursların başladığını açıkladı.

AKMEK’te Filografi, Karakalem, Ahşap Yakma, Pastacı Çırağı, Bilgisayar Kullanımı, Takı Tasarım..

Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezinde; Çini, Ahşap ve Porselen Boyama, Takı Tasarım, Tel Kırma, Etamin.

Küçük Bölcek – Hasas – Nakkaş Kadın Aktivite Merkezinde; Keman, Kanun Kursu.

Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezinde; Ahşap Boyama, İğne Oyası, Filografi, Keçe İğneleme, eğitimleri almak isteyenler başvuru yapabilecek.

Başvurular 29 Ocak – 2 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olup tüm kadınlar davet edildi. Gerekli belge kimlik fotokopisi olup detaylı bilgiler için kadın vatandaşların kadın aktivite merkezlerini ziyaret ederek bilgiler alabilecek.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; ‘’Görev sürecimiz boyunca toplumun her kesiminden vatandaşımıza yönelik çeşitli kültür ve sanat programları düzenledik. Biz kadınlarımızın sosyal hayata katılımını önemsediğimiz için şehrimizin birçok noktasında AKMEK ve Kadın Aktivite Merkezlerimizin sayısını artırdık” dedi.

Belediye Başkanı Dinçer sözlerinin devamında, “Kadınlarımızın severek kullandığı bu merkezlerimizde sürekli yeni kurslar yeni programlar düzenledik. Bu kurslar sayesinde kadınlarımız meslek edinme ve kendi iş yerlerini açma fırsatı elde ettiler. Böylelikle hem verimli zaman geçirme imkanları oldu hem de aile ekonomilerine katkı sağladılar. Bu konuda önemli dönüşler aldık. Her yaş grubuna yönelik sosyal ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı tesislerin sayısını artıracağız. Hedefimiz büyükşehirlerde ne gibi imkanlar varsa Aksaray’da da o imkanları oluşturmaktır‘’ ifadesini kullandı.

Haber: Fatma Altınok