Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY BELEDİYESİ İLKLERE İMZA ATIYOR

aksaray belediyesi yaptığı hizmetlerle

aksaray belediyesi yaptığı hizmetlerle İlklere İmzaatıyor.

Çocuk aktivite merkezinin açılışına aksaray valisi alimantı, aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı, aksaray ak parti İl başkanıhüseyin altınsoy, aksaray ak parti merkez İlçe başkanı hamza aktürk, ak partiİl yönetimi, aksaray belediye meclis üyeleri, stk başkanları ve çok sayıdavatandaş katıldı.

türkiye’nin en büyük çocuk merkezi aksaray’da açıldı aksaraybelediyesi tarafından, çocukları televizyondan ve sosyal medya bağımlılığındankurtarmak ve yeteneklerini kullandırarak sosyalleşmelerini sağlamak amacıylaaçılan aksaray Çocuk aktivite merkezi’nde her gün bin çocuk eğitim alabilecek.

aksaray’da park site alışveriş veriş merkezi’nin üstkatında 600 metrekare alanda hayata geçirilen Çocuk aktivite merkezi, (sosyalÇocuk ve eğitim merkezi’nde) her gün 6-14 yaş aralığındaki bin çocuk ücretsizolarak hem eğlenecek hem de ilgi duydukları alanlarda eğlendirici eğitimlergörecekler.

aynı anda binçocuğa hizmet verecek

park site avm’nin üst katında aksaray belediyesi’ne aitalanda planlanan ve yapımı tamamlanan merkezde, 150 kişilik drama salonu, zekaatölyeleri, tiyatro salonu, içinde 100 yıllık oyuncakların da bulunduğu oyuncakmüzesi, kütüphane, robotik kodlama merkezi, ahşap atölyesi yer alacak. bumerkezde, binlerce oyuncak, eğitici materyal ve bakanlığın tavsiye ettiği çocukkitapları da ücretsiz olarak çocukların kullanımına sunulurken, psikologlar,okul öncesi öğretmenler, bilim sanat öğretmenleri, robotik kodlama mühendislerive pedagoglar da görev yapacaklar.

belediye başkanı haluk Şahin yazgı, “aksaray sosyal Çocukve eğitim merkezi’nde, çocuklarımızın yeteneklerini geliştirebileceğisosyalleşirken eğlenip, öğrenebileceği, yeteneklerini pekiştirebileceği,duygusal, sosyal, bilişsel ve bedensel gelişimini destekleyecek, eğlence hobi,eğitsel, sanatsal ve kültürel faaliyetler yer alacak. Çocuk hangi alana ilgiduyuyorsa, o alandaki faaliyetlere katılabilecek. teknolojiye ilgi duyuyorsarobotik kodlama yapacak, el becerisi varsa kendi oyuncağını yapacak ve dramaeğitimi alabilecek. değerler eğitimi verilecek. hafta içi okulları sırayladavet edeceğiz, hafta sonu da her aile önceden randevu alarak çocuğunugetirebilecek. Çevre illerdeki okullara da davetiye göndereceğiz” dedi.

aksaray valisi ali mantı ise yapılan çalışmadan dolayıbaşkan yazgı’ya teşekkür ederek, “türkiye’nin en büyük, başka şehirlerindeolmayan çocuk aktivite merkezini açtığı için tebrik ediyorum. İnşallah böylegüzel aktiviteler ilimizde yaygınlaştıkça ilimizin sosyal, kültürel, medeniseviyesi daha da yükselecek. hele bu çocuklara yönelik olduğu zaman bir başkagüzel oluyor” dedi. yapılan konuşmaların ardından belediye başkanı haluk Şahinyazgı, vali ali mantı ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.ardından protokol üyeleri çocuk merkezini gezerek bilgiler aldılar.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’ın sevilen ilçelerinden birisi olan
Sıradaki Haber Minik öğrenciler Sultanhanı Kervansaray’ını keşfetti