Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyesi ile Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı

Aksaray Belediyesi ile Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı arasında, açık ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla hazırlanan İş birliği protokolü Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken tarafından imzalandı.

Aksaray Belediyesi ile Aksaray

 

Aksaray Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Aksaray T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İshak Yıldırım ile Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İyileştirme ve Topluma Kazandırma Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü Levent Bıyık iştirak etti.

Bu protokol kapsamında, açık ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin Belediye’ye ait park, bahçe temizliği gibi iş alanlarında çalıştırılabilmeleri ve bu sayede topluma daha kolay adapte olmaları ve rehabilitasyonları hedefleniyor. Hükümlüler, gönüllü olma, iyi hâlli olma, sağlık şartlarının el vermesi gibi çeşitli kriterleri sağlamaları durumunda Belediye’ye ait iş alanlarında çalışabilecekler.

Bu protokol, hem hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Hükümlülerin Belediyemize ait iş alanlarında çalıştırılmalarına olanak sağlayarak, onların topluma daha hızlı adapte olmalarına destek olacağız” dedi.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken ise, 5275 sayılı Kanun’da belirtilen infazın temel amacına ulaşmak, diğer bir değişle hükümlülerin iyileştirilmeleri temel amacıyla, Kanun’un 30/5’inci maddesi kapsamında Aksaray Belediyesi ile iş birliği içerisinde olacaklarını vurguladı.

Bülten