Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyesi engelleri kaldırıyor

Engelli bireyler için engellerin

Engelli bireyler için engellerin kaldırılması amacıyla Aksaray Belediyesi tarafından inşaatı yapılan Engelsiz Yaşam Merkezi ile engelli bireylerin sosyalleşmesi ve kişisel gelişimleri için hizmet edilmesi hedefleniyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, proje tamamlandığında engelli vatandaşların günlük yaşam becerilerini kazanacakları ve özel yeteneklerini sergileyebilecekleri çok yönlü bir merkez olacağının müjdesini verdi. Dinçer, engelli ailelerinin talebi olan gündüz bakım evleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile koordineli olarak çalışmaların yapıldığını söyledi.

Aksaray Belediyesi tarafından engelli bireylere hizmet etmek amacıyla planlanan için Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Engelsiz Yaşam Merkezi planlaması için Meclis üyelerimizle birlikte Büyükşehir Belediyelerimizi ziyaret ettik. İçeriğinde neler olması gerekiyor, ihtiyaçlar neler, hangi tür faaliyetler gerçekleştirirsek engellilerimizin faaliyetlerini karşılamış oluruz gibi konuların bunun çabası içine girdik. Yer, proje, ihale ve karar aşamalarından sonra temelini attık.  Pandemi sonrası dünyadaki ekonomik dalgalanma sonucunda müteahhitlerin etkilenmesi sonucunda tavsiye kanunundan faydalanarak iş bıraktılar. Tekrar ihalesini verdi. Hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor.” dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin engelli vatandaşların birçok ihtiyaçlarına cevap vereceğini duyuran Dinçer, “Engelli bireylerimiz birçok hizmetin belediye eliyle kendilerine verildiğini görecekler. Engelli vatandaşlarımızın hangi talepleri olursa olsun çözmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu. Engelli ailelerinin talebi gündüz bakım evlerinin olmasının da önem arz ettiğini dile getiren Dinçer, “Gündüz bakım evleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın alanıdır. Milletvekilimizin de bu konuyu takip ettiğini biliyorum. Bir çalışmaları var. Bu konuyu tekrar görüşeceğiz. Ne zaman hizmet vermeye başlayacak bunu görüşür bir karar alırız ve bununla ilgili çalışmaya başları. Koordineli halde, gündüz bakım evi içinde çalışmaya devam ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.  Haber; Ağustos Gerçe