Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediye Başkanı Güney Kore’de: Kardeşlik bağlarını güçlendiriyor, turizm için adımlar atıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Güney Kore Seul Büyükelçisi Murat Tamer’i ziyaret ederek, kardeş şehir ilişkilerini pekiştiriyor ve turizm alanında işbirliği fırsatlarını değerlendiriyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Güney Kore’ye gerçekleştirdiği 3 günlük ziyarette kardeşlik ve dayanışma ruhunu canlı tutarken, turizm alanında yeni fırsatlar arıyor. Ziyaret kapsamında, Başkan Dinçer Güney Kore Seul Büyükelçisi Murat Tamer ile bir araya gelerek, kardeş şehir ilişkilerini daha da güçlendirmek için istişarelerde bulundu.

Başkan Dinçer, ziyaret sırasında Güney Kore’nin geçmişte Aksaray’a sağladığı destekleri hatırlatarak teşekkürlerini iletti. Özellikle 6 Şubat depremi sonrasında Güney Korelilerin, Aksaray Belediyesi aracılığıyla Kahramanmaraş’ta depremzedelere konteyner binalar yaparak yaralarını sardığını belirtti.
Ziyaretin ikinci amacı ise Güney Kore’deki bir şehirle kardeş şehir olma konusundaki adımları atmaktı. Protokol imzalanacak olan bu kardeş şehirlik ile birlikte, Aksaray ve Güney Kore arasındaki ilişkiler daha da derinleşecek ve işbirliği alanları genişleyecek.
Turizm alanında da temaslarını sürdüren Başkan Dinçer, Güney Kore’deki turizm acenteleri ile görüşmeler yaparak Aksaray’ın tanıtımını yapacak. Aksaray’ın turistik yerlerini ve potansiyelini tanıtan özel bir tanıtım filmi ve slayt hazırlanarak Güney Koreli firmalara sunulacak.
Bu ziyaret, Aksaray’ın uluslararası alandaki ilişkilerini güçlendirirken, turizm alanında da yeni işbirlikleri ve yatırım fırsatlarını beraberinde getiriyor.
*Hakan Hidayet Deniz

Aksaray Merkeze bağlı Yalman
Sıradaki Haber Aksaray’da korkunç kaza: 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti!