Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Barosundan; Ceza Muhakemesi Kanunu Kapsamında Yapılan Yüzde 58’lik Artışa Tepki!

Aksaray Baro Başkanı Ferit

Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse Ceza muhakemesi kanunu tarafından görevlendirilen müdafi ve vekillere yapılacak olan artış oranına yönelik açıklamada bulundu. Ceza muhakemesi kanunu gereğince görevlendirilen müdafi ve vekillere yapılacak ödemeleri 2024 yılı tarifesi olarak 13 Ocak 2024 tarihinde yayınlana Resmi Gazeteye göre artış oranı yüzde 58 olarak belirlendi.

“Mevcut Ekonomik Koşullarda Artış Demek Dahi Mümkün Değildir”

Ceza muhakemesi kanunu ücreti kapsamında yapılan artışın verilen emeğin karşılığı olmadığını dile getiren Baro Başkanı Köse; “CMK Ücret Tarifesi kapsamında yapılan ücret artışı emeğimizin karşılığı değildir. Ayrıca mevcut ekonomik koşullarda artış demek dahi mümkün değildir. Bu konu ile alakalı gerek Türkiye Barolar Birliğine gerek Adalet Bakanlığına sunulmak üzere Aksaray Barosu olarak kendi tespitlerimizi ve çalışmalarımızı daha önce de dile getirmiştik. Bugün yeniden söz etmek gerekirse, CMK Ücret Tarifesinin KDV’den muaf tutulması gerekmektedir. Tarifenin halen belirli bir yüzdenin altında kaldığı ve iyileştirilmediğini düşünmekle birlikte asıl olması gerekenin CMK ücret tarifesinin AAÜT’ye eşitlenerek bir an önce revize edilmesi gerektiğidir. CMK beraat vekalet ücretleri konusunun da mahkemelerin inisiyatifinden kurtarılarak kanuni güvence altına alınması gerekmektedir” dedi.

“Avukatlık Mesleğinin Geldiğimiz Noktada İcra Edilemez Hale Geldiği Tüm Meslektaşlarımızın Malumudur”

Avukatlık mesleğinin geldiği noktaya değinen Baro Başkanı Köse; “Sonuç olarak avukatlık mesleğinin geldiğimiz noktada icra edilemez hale geldiği tüm meslektaşlarımızın malumudur. Ancak tüm sorunlarımızı şuan aktarmamız gerçekçi ve çözüm odaklı bir yaklaşım olmayacaktır. CMK ücret tarifesi özelinde şunları söylemek istiyoruz. Türkiye Barolar Birliği tarafından yüzde 90 oranında artış yapılması yönünde Adalet Bakanlığı ile sağlanan taslak metin üzerindeki mutabakata rağmen Maliye Bakanlığı tarafından bu taleplerin reddi ile yüzde 58 oranında bir atış gerçekleştirilmiştir. Bu hususla alakalı olarak Türkiye Barolar Birliği tarafından Danıştay da tarifenin iptali hususunda dava yoluna gidilecektir” şeklinde konuştu.

“Kendi Hakkımızı Savunmaktan İmtina Etmeyeceğimiz”

Baro Başkanı Köse sözlerinin devamında; “Ayrıca 17 Ocak Çarşamba günü Olağanüstü olarak Ankara’da toplantı kararı alınmış olup eylem planı üzerinden tüm baroların görüş ve tavsiyelerini aktaracağı bir toplantı düzenlenecektir. Aksaray Barosu olarak CMK ücret Tarifesi konusunda nihai olacağını düşündüğümüz 17 Ocak tarihli toplantıdan sonra TBB ile fikir ve eylem birliği içerisinde kendi hakkımızı savunmaktan imtina etmeyeceğimizi ve gerekli tüm adımları atacağız” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Haber: Fatma Altınok