Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Barosunda tepki; Avukatı hedef göstermekten vazgeçin!

Aksaray Baro Başkanlığı 29

Aksaray Baro Başkanlığı 29 Şubat 2024 tarihinde SZC TV’ de yayınlanan programda, konuşmacıların Mersinde yaşanan yaşlı iki vatandaşın darp edilmesine yönelik tartışmada olayda karşı taraf vekilliğini üstlenen avukatlara yönelik açıklamalara tepki gösterdi.

“Ben avukat olsam utanırım böyle bir şeyi savunmaya, böyle bir dava açmaya, böyle bir akil vermeye utanırım, insanda biraz utanma duygusu olur”, “O ailenin avukatı olup dava açan avukata da ceza versinler her şey para değil bu kadarı vicdansızlık”, “O avukata da ceza versinler ahlaksızlık yapmış günkü” gibi ifadelere Aksaray Barosundan tepki geldi.

Aksaray Barosu yaptığı açıklamada; Öncelikle belirtmek isteriz ki; Barolar, bugüne kadar hiç kimseden talimat almadan, haksızlığa uğramış, haklar ihlal edilmiş her vatandaşımızın yanında olduğu gibi bundan sonra da kimsenin talimatı olmadan hak ihlaline uğrayan tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir. Hepimizi derinden sarsan bu olaya ilişkin Barolar olarak konunun takipçisi olacağımızı duyuruyoruz” dedi.

Aksaray Barosu açıklamasının devamında, “Anayasamızın 36. maddesi her vatandaşımızın hak arama hürriyeti olduğunu net bir şekilde belirtmiştir. Avukat vekildir; davaların tarafı değildir. Avukatları, vekilliğini yaptıkları davalardan dolayı ahlaksız veya utanmaz olarak nitelendirmek de kimsenin haddi değildir” şeklinde ifadelerine yer verdi.

Ülke genelinde avukatlara yönelik şiddetin giderek attığını ifade eden Baro Başkanlığı; “Ülkemizde avukata yönelik şiddet giderek artarken ve avukatlar dosyanın bir tarafı gibi algılanırken, herkes tarafından izlenen bir programda hukuk bilgisinden yoksun beyanlarla savunma görevini üstlenen Avukatlar hakkında hakaret içerikli söylemlerde bulunan ve Avukatı hedef gösteren yayıncı kanalı ve programa katılanları yüksek sesle kınıyoruz. Zira Barolar olarak, avukatlara yönelik şiddete karşı özveriyle mücadele etmeye gayret ederken bu ve benzeri söylemlerin avukatı düşman gibi göstermek ve avukata karşı şiddete teşvik etmek dışında hiçbir faydası olmayacaktır. Bu sebeple konuya ilişkin ilgili şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulacak olup Barolar olarak yasal sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla bildiririz” şeklinde tamamladı.

Haber: Fatma Altınok