Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Barosunda genç hukukçuların ruhsat töreni gerçekleşti

Aksaray Barosunda genç hukukçuların

Aksaray Barosunda genç hukukçuların meslek hayatlarına attıkları ilk adım unutulmadı. Aksaray Barosunda gerçekleşen ruhsat töreni ile genç hukukçular, avukatlık mesleğine ilk adımlarını attılar. Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse ise, meslektaşlarının bu önemli gününde, günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı.

Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse, genç hukukçuların meslek hayatlarına atılıyor olmalarını gönülden tebrik ettiğini belirterek, bu yolculukta kendilerine eşlik eden ailelerine, arkadaşlarına ve eğitmenlerine teşekkür etti. Genç meslektaşlarının yargının bağımsızlığı hususunda önemli birer temsil olacaklarını vurgulayan Baro Başkanı Köse, cüppenin getirdiği sorumluluğu layıkıyla yerine getireceklerinden daima emin olduklarını dile getirdi.

Aksaray Baro binasında gerçekleşen ruhsat töreni kapsamında konuşma yapan Aksaray Baro Başkanı Av. Ferit Köse, “Bugün 8 meslektaşımız daha Aksaray barosu ailesine katılıp savunma mesleğinin ve Aksaray Barosunun daha da güçlenmesi noktasında bizlere katkı sağlayacaklar ve birazdan cüppelerini giyerek avukatlığa ilk adımı atacaklar. Hepinizin bildiği üzere Avukatlık bir kamu hizmeti ve serbest bir meslektir. Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder. Son yıllarda artarak devam eden avukata dönük şiddet vakaları mesleğimizi artık sürdürülemez hale getirmektedir. Geçtiğimiz haftalarda Denizli Barosu önceki dönem başkanlarımızdan, Muğla Barosuna kayıtlı Av. Erdal Çam, daha evvel davasına baktığı müvekkili tarafından, sadece mesleki faaliyeti nedeniyle katledilmiştir. Çok eskiye gitmeden sadece geçtiğimiz ay, ilimiz Aksaray’da da olmak üzere onlarca avukata yönelik şiddet eylemi gerçekleşmiştir. Bugüne kadar izlenen yöntemlerin şiddeti önleme ve caydırıcılık bakımından yeterli olmadığı görülmektedir” ifadelerine kullanarak meslektaşlarının gördüğü şiddet konusuna da sözlerinde yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe