Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray ATSO heyeti hangi ülkede şehitlik ziyareti yaptı; Neler yaşandı!

Aksaray Ticaret ve Sanayi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Heyeti, Erasmus Projesi kapsamında Romanya’ya yaptığı ziyaret sırasında Türk Şehitliği’ni ziyaret edip çelenk bıraktı.

Heyetin ziyareti, Türk tarihine duyulan saygıyı ve Türk şehitlerine olan minneti vurguladı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İsmail Başer, Yönetim Kurulu Üyesi Enver Şanlı ve Genel Sekreter Murat Yılmaz’dan oluşan heyet, Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan Türk Şehitliği’nde şehitlerimize saygılarını sunarak, çelenk bıraktı.

Heyetin Romanya ziyareti sırasında firma ziyaretleri ve ikili görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi. Aksaray’ın sanayi potansiyeli, stratejik konumu ve tarihi hakkında Romanyalı firma yetkililerine bilgi verildi, yatırımcılar Aksaray’a davet edildi.

Romanya’daki Türk Şehitliği’ni ziyaret eden ATSO Heyeti, Ecdadımızın bu bölgede Müttefik Ordu olarak verdiği başarılı mücadeleyi hatırlattı. Şehitliğin 42 bin kişilik mevcudundan 19 bin 100’ünün şehit olduğu ve 400 şehidin tek kabirlerde, 535 şehidin toplu kabirde yattığı bilgisini paylaştı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, ziyaret sonrasında duygusal bir açıklama yaparak, Türk şehitlerini minnetle andıklarını ve Türk medeniyetinin mirasçıları olduklarını bir kez daha hissettiklerini ifade etti.

Türk Şehitliği ziyareti, iki ülke arasındaki dostluğun ve işbirliğinin simgesi olarak önemli bir anı oluşturdu. Heyet, şehitlerimize olan saygılarını en içten duygularıyla ifade etti.

Haber: Fatma Altınok