Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Ahiliğe sahip çıkıyor: Dürüst ticaretin bayramı başlıyor!

Aksaray, Ahilik geleneğini yaşatmak için 37. Ahilik Haftası etkinliklerine hazır! Kutlamalar 24 Eylül’de başlıyor.

Aksaray, Ahilik geleneğini yaşatmak

Aksaray Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Ceylan, 24 Eylül 2024 Salı günü saat 11.00’de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda (Valilik Önü) başlayacak olan 37. Ahilik Haftası kutlamalarına tüm halkı davet etti. Ahilik teşkilatının önemine dikkat çeken Başkan Ceylan, Ahilik’in bir kardeşlik, cömertlik, misafirperverlik ve cesaret geleneği olduğunu vurguladı.

   

Başkan Ceylan, Ahiliğin köklü bir geçmişe dayandığını ve Ahi Evran-ı Veli tarafından kurulan bu teşkilatın iş ahlakı, dayanışma ve toplumsal sorumluluk değerlerini esas aldığını belirtti. Ahilik, tarih boyunca Anadolu’da sosyal ve ekonomik hayata yön veren bir yapı olarak günümüzde de esnaf ve sanatkârların rehberi olmayı sürdürüyor.

Ahilik teşkilatının iş ve ticaret hayatındaki ahlaki değerleri benimsettiğini ifade eden Başkan Ceylan, esnafların “Eline, diline, beline sahip ol” ilkesi doğrultusunda dürüst ve adil bir ticaret anlayışını benimsediğini belirtti. Esnaflar arasında dayanışmayı güçlendiren bu gelenek, halkın hak ve hukukuna saygı göstermeyi de öğütlemektedir.

Kutlama Programı:

37. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar gerçekleştirilecek. İşte Aksaray’da Ahilik Haftası programının detayları:

23 Eylül 2024 Pazartesi: Kutlama komitesi, Valilik, Belediye ve Birlik Başkanlarını ziyaret edecek. Ardından masa tenisi turnuvası düzenlenecek.
24 Eylül 2024 Salı: Saat 10.30’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çelenk koyma töreni, protokol konuşmaları, folklor gösterileri, ödül töreni ve şed kuşatma töreni yapılacak. Etkinlik, Ahilik pilavı dağıtımıyla son bulacak.
25 Eylül 2024 Çarşamba: Uluırmak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Ahilik konulu bir konferans düzenlenecek. Konferansın konuşmacısı, Aksaray Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aysun Yemen Öcal olacak.
26 Eylül 2024 Perşembe: Esnaf ziyareti yapılacak.
27 Eylül 2024 Cuma: Hacı Bektaş Kurşunlu Camii’nde Ahi Evran-ı Veli ve vefat eden esnaflar için mevlit okutulacak.

Başkan Ceylan, Ahilik Haftası’nın Aksaray halkına ve esnafına hayırlara vesile olmasını temenni ederek, tüm etkinliklere katılım çağrısında bulundu. Ahilik kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması için bu önemli hafta boyunca yapılacak etkinliklerin dolu dolu geçeceği belirtildi.

Ahiliğin piri Ahi Evran-ı Veli’yi rahmetle anan Başkan Ceylan, dürüstlük, cömertlik ve dayanışma ilkelerine sahip çıkan tüm esnaf ve sanatkârlara teşekkür etti.

Ahilik Haftası kapsamında Aksaray’da gerçekleştirilecek olan etkinlikler, bu köklü geleneğin canlı tutulması ve gelecek nesillere aktarılması için büyük önem taşıyor.

Fatma Altınok