Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray AFAD’dan sıcak hava uyarısı: Önlemlerinizi almayı unutmayın

Aksaray İl Afet ve

Aksaray İl Afet ve Acil Durum Yönetimi, artan sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Aksaray İl AFAD müdürlüğü son meteorolojik değerlendirmelere göre, bölge genelinde etkili olan sıcak hava dalgasının, önümüzdeki günlerde daha da şiddetleneceği konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan değerlendirmelere göre, 13 Ağustos 2023 Pazar gününden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerine çıkacağı öngörülüyor. Aksaray’da sıcaklık değerlerinin 38-40°C aralığında seyretmesi bekleniyor.

Sıcak hava dalgasının etkisini artıracağı bu dönemde, AFAD yetkilileri özellikle kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocukların dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti. Uzmanlar, güneşin en yoğun olduğu 11:00 ile 16:00 saatleri arasında dışarıda bulunmamanın, bol sıvı tüketiminin ve gerekli önlemlerin alınmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen, “Sıcak hava dalgası, özellikle risk grupları için ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden vatandaşlarımızın kendilerini korumak adına gerekli önlemleri alması gerekiyor. Basit tedbirlerle sağlığınızı riske atmamanız mümkün” dedi.

Sıcak hava dalgasına karşı alınacak tedbirler, vatandaşların sağlığını koruma adına büyük önem taşıyor. Aksaray İl AFAD yetkilileri, tüm vatandaşların güneşin etkisinin en yüksek olduğu saatlerde dışarıda olmaktan kaçınarak, sağlıklı ve güvenli bir yaz dönemi geçirmelerini temenni ediyor.

Haber: Fatma Altınok