Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray 31 Mart’a Hazır; Nüfus Müdürlükleri, Seçimde Ne Yapacak?

Mahalli İdareler Genel Seçimi

Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde tüm İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri, vatandaşların oy kullanma işlemlerine destek olmak amacıyla 30-31 Mart 2024 tarihlerinde açık olacak.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi vatandaşların oy kullanma sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için içişleri Bakanlığı tarafından önlemler alınıyor. Bu kapsamda, tüm İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri, 30-31 Mart 2024 tarihlerinde hizmete devam edecek ve vatandaşlara destek sağlayacak.Seçmen kaydı ve oy kullanma işlemleriyle ilgili herhangi bir sorun yaşayan vatandaşlar, bu süreçte Nüfus Müdürlükleri’nden destek alabilecekler.

Bu uygulama ile seçmenlerin oy kullanma hakkı korunacak ve seçim süreci sorunsuz bir şekilde ilerleyecek.Nüfus Müdürlükleri’nin 30-31 Mart 2024 tarihlerinde hizmete devam edecek olması, vatandaşların oy kullanma işlemleriyle ilgili taleplerinin karşılanmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu sayede seçmenlerin demokratik haklarına erişimleri kolaylaştırılarak, seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Haber; Fatma Altınok