Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKADEMİSYENİN PROJESİNE DESTEK

aksaray Üniversitesi (asÜ) mühendislik fakültesi gıda mühendisliği bölümü dr. Öğr.
aksaray Üniversitesi (asÜ) mühendislik fakültesi gıda mühendisliği bölümü dr. Öğr. Üyesi rahmi uyar’ın hazırladığı proje, türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu (tÜbİtak) ile sırbistan eğitim, bilim ve teknolojik kalkınma bakanlığı (moestd) arasındaki bilimsel ve teknolojik İşbirliği protokolü kapsamında destek almaya hak kazandı. 
tÜbİtak ve moestd arasındaki ikili işbirliği kapsamında, 2020 yılında açılan ortak araştırma projelerine ilişkin çağrı süreci tamamlandı. gerekli değerlendirmelerin ardından, içerisinde asÜ mühendislik fakültesi dr. Öğretim Üyesi rahmi uyar’ın da yer aldığı, farklı disiplinlerde çalışmalar yapan 10 bilim insanının projesi destek almaya hak kazandı. “katı-sıvı karışımlarının mikrodalga prosesinin tasarım ve optimizasyonu amacıyla sayısal simülasyonu” başlıklı projesiyle destek almaya hak kazanan dr. Öğr. Üyesi rahmi uyar, çalışmasına ilişkin şu bilgileri verdi: “katı-sıvı karışımı gıdaların geleneksel işleme sistemlerinde -proses ve kalite iyileştirme açışından- tasarım problemleri mevcuttur. diğer yandan gıda endüstrisinde mikrodalga işleme gibi yenilikçi yaklaşımlar geliştirilmeye çalışılmaktadır. Çalışma kapsamında katı-sıvı karışımının mikrodalga ile ısıl işlemi için matematiksel bir model geliştirilecektir. katı ve sıvı karışımının bir tutma tüpünden pompalandığı bir işlem tasarlanırken, elektromanyetik alan proses tasarımını daha da karmaşık hale getirmektedir. bu nedenle, sıvı parçacık karışımının ısıl işlemden geçerken sıcaklık değişimini ve hız profilini belirlemek için bir matematiksel model geliştirilecek ve bu model deneysel verilerle doğrulanarak mikrodalga işleme eklenecektir.”
asÜ rektörü prof. dr. yusuf Şahin, geliştirdiği ve destek aldığı projesi münasebetiyle dr. Öğr. Üyesi uyar’ı tebrik etti ve çalışmalarında başarılar diledi.  
haber bülteni

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Niğde'de husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi
Sıradaki Haber Aileler arasında kavga; 1 ölü!