Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK PARTİ’NİN KADERİ MİLLETİN KADERİ

17 yıl önce kurulan

17 yıl önce kurulan ak parti’nin milletin güvenini boşaçıkartmayarak hizmetleri ile milletin partisi olduğunu belirten ak parti İlbaşkanı hüseyin altınsoy, “ak parti, cumhurbaşkanı ve genel başkanı receptayyip erdoğan ile birlikte türkiye siyasi tarihinde görülmemiş bir istikrarile önemli işleri başarmıştır. ak parti’nin kaderi milletin kaderi ilebirleşmiş tek partidir. bu yüzden aziz milletimizin gönlünde ciddi bir karşılıkbulmuştur” dedi.

aksaray, ak parti iktidarı ile birlikte kısa zamandayatırımlara, hizmetlere, yeniliklere kavuştuğunu kaydeden başkan altınsoy, “akparti iktidarı ile büyüyen aksaray kalıplarını aşıyor, marka şehir olma yolundabüyük adımlar atıyor. aksaray, ak parti hükumeti döneminde ulaştırmadan, sağlıkalanına, enerjiden toplu konut yatırımlarına, çevre ve şehircilik alanından,eğitime kadar her alanda 17 yılda yapılan yatırım ve icraatlar da önemli yolkat etti.”

aksaray ve ilçelerinde geleceğimizin teminatı olançocuklar ve gençler için 333,54 milyon lira eğitim desteği verildiğini ifadeeden başkan altınsoy, “eğitim kalitesini yükselttik. Çağın ötesine geçtiğimizfatih projesi ile 3 bin 3 etkileşimli tahta, 400 çok fonksiyonlu yazıcı, 37doküman kamera, 8.293 tablet bilgisayarı öğrencilerimizin hizmetine sunduk” diyerekak parti iktidarının eğitime verdiği öneme dikkat çekti.

aksaray merkez ve ilçeleri sağlık alanında yenihizmetlerle tanıştığını aktaran altınsoy, “400 + 200 olmak üzere toplam 600yataklı hastanemizde halkımızın hizmetinde. aksaray’a 284 milyon lira sağlıkyatırımı yaptık. aksaray’a birinci sınıf sağlık hizmeti getirdik.”

cumhuriyet döneminin en büyük orman ve su işleri projelerineak parti döneminde imza atıldığını belirten altınsoy, aksaray ve ilçelerindetoplamda 284 milyon lira orman ve su işleri yatırımının yapıldığını söyledi.

ak parti iktidarının, cumhuriyet tarihinin en büyükkırsal kalkınma hamlesini başlattığını kaydeden altınsoy, “Ülkenin en ücraköşesine hizmet götürme anlayışı ile hizmet almayan vatandaşımız kalmadı. 2005yılında hayata geçirilen kÖydes projesi ile birlikte içme suyu, alt yapı, yolve sulama ihtiyaçlarını karşılamak için yatırım seferberliği başlattık.aksaray’a 2005-2018 yılları arasında 88 milyon 593 lira kÖydes yatırımı yaptık.aksaray’daki köy yollarının yarsına yakınını asfalt veya kilitli parke taş ilekaplandı. suyu, yolu olmayan köyümüz, elini tutamadığımız köylümüz kalmadı”diye konuştu.

kalkınan bir türkiye için araştırma geliştirmeçalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden altınsoy, “aksaray ilinde;2002 yılı 1. organize sanayi sitesi bulunmaktaydı. organize sanayi bölgesi’ndedoluluk oranı %.61’e ulaştı.  Üretimegeçen parsellerde yaklaşık 12 bin kişiye istihdam sağladık. bu projeler için195,50 milyon tl bilim, sanayi ve teknoloji yatırımı yaptık. aksaray İlsınırları içinde 1 adet faal küçük sanayi sitesi mevcut olup 165 kişi de buradaistihdam edilmektedir.”

büyüyen türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılayacak devhamlelerin ak parti iktidarında atıldığını vurgulayan altınsoy, aksaray’a son15 yılda enerji ve tabii kaynaklar alanında 2 milyar lira yatırım yapıldığınıifade etti.

ak parti iktidarının türkiye’yi ulaştırma ve haberleşmealanında dünya standartlarının üzerine taşıdığını kaydeden altınsoy, “ulaşımdaçağ atladık. aksaray’ı diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 335kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 273kilometreye uzattık. böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirerekaksaray’daki karayolu ağını 208 km’si bölünmüş yol olmak üzere 608 kilometreyeulaştırdık” dedi.

başkan altınsoy, “İktidarımız döneminde, yatırımıdesteklemek amacıyla 450 yeni yatırım teşvik belgesi düzenleyerek ekonomininçarklarını hızlandırdık, bu belgeler kapsamında sadece 2017 yılında 2002 yılınakıyasla ilave istihdamı 13 kat arttırdık ve toplamda 16 bin 290 kişilik ilaveistihdam sağladık. ayrıca ülkemize yeni bir şehircilik anlayışı getiren vedünyanın ilgi ile izlediği başbakanlık toplu konut İdaresi başkanlığıöncülüğünde yürütülen planlı kentleşme konut seferberliği kapsamında 2003-nisan2018 yılları arasında ülke genelinde yapılan 104 milyar tl yatırımla; 690 binkonutu tamamladık. toplamda 830 bin konut ve 14.292 sosyal donatı rakamınaulaştık” açıklamasında bulundu.

daha yaşanabilir bir çevre için yeni bir anlayış ile yolaçıkarak kentsel dönüşüm hamlesini başlattıklarını anlatan altınsoy, “daha güzelve kaliteli yaşanabilir bir aksaray için 172,10 milyon lira Çevre ve Şehircilikyatırımı yaptık. ak kadrolar, başta cumhurbaşkanımız sayın recep tayyip erdoğanolmak üzere ülkemizi çok daha ileriye götürme adına halkımız ile omuz omuzahareket ederek gece-gündüz demeden ve hiç yorulmadan 2023, 2053 ve 2071hedefleri doğrultusunda inanç, azimle ve kararlılıkla yürüyecektir. Önümüzekonulan hedeflere tüm engelleri, tüm tuzakları boza boza ulaşmaya devamedeceğiz. lideriyle bir bütün olan partimiz, liderinin çizdiği bu kutlu yoldamilletiyle ve milleti için var olmaya devam edecektir” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'ın mutfak kültüründe önemli bir
Sıradaki Haber Aksaray’ın Kültürel Zenginliğini Sofralara Taşıyan Kömbe Şöleni!