Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’nin Aksaray adayı, İstanbul’a mı çağrılacak yoksa Ankara’ya mı?

AK Parti’nin Aksaray adayı,

AK Parti’nin Aksaray adayı, İstanbul’a mı çağrılacak yoksa Ankara’ya mı?

AK Parti 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylarını 7 ve 15 Ocak 2024 tarihlerinde açıklayacak. 81 ilin yarısını 7 Ocak’ta İstanbul’da Haliç Kongre salonunda, 15 Ocak’ta da kalan belediye başkan adaylarını Ankara Spor salonunda kamuoyu ile paylaşacak.

AK Parti’nin Aksaray belediy4e başkan adayı İstanbul’da mı yoksa Ankara’da mı açıklanacak? Bu sorunun cevabı şimdilik netlik kazanmadı. Ancak 7 Ocak’taki İstanbul programına davet gelmezse, 15 Ocak’taki programla Ankara’da açıklanması kesinlik kazanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi binasında yerel adayları belirleme mesaisi devam ediyor.  Tabii ki masada birinci gündem maddesi var, o da yerel seçimler. Yerel seçimlere yönelik olarak artık geri sayımın başladı. Şimdi takvimde iki önemli tarih var. Bunların birincisi 7 Ocak olacak. 7 Ocak’ta İstanbul Haliç Kongre Salonu’nda adayların ilk etapta açıklanması bekleniyor. Burada yaklaşık 40 adayın açıklanması beklentisi mevcut, bu liste içinde Aksaray olacak mı olmayacak mı henüz belli değil. Aksaray’ın alfabetik sıraya bakıldığı zaman adayının belli olma ihtimali çok yüksek. Aksaray’ın AK Parti Belediye Başkan adayı 7 Ocak’taki programda açıklanacak mı? Yoksa 15 Ocak’ta Ankara spor salonunda mı açıklanacak belli değil.

Belli olan bir şey var ki, AK Parti Genel Merkezinde 8’nci katta adaylar netleştiriliyor. Adaylar hemen hemen belli ancak adayın kim olduğu konusunda dışarıya kesinlikle bir haber sızdırılmıyor.

AK Parti Ankara ile birlikte İstanbul ve diğer büyükşehir Belediye başkan adaylarını belirleme konusunda yoğun bir mesai harcanıyor.

En merak edilen şüphesiz ki! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağı, onun da açıklanması bekleniyor. 7 Ocak önemli olacak. Özellikle İstanbul adayının netleşmesi, şekillenmesi anlamında önemli olacak. Ardından bir önemli tarih daha var takvimde. 15 Ocak’ta da bu kez gözler Ankara’da çevrilecek. Ve Ankara’da, Ankara Spor Salonu’nda yapılacak aday tanıtım toplantısı ile birlikte 7 Ocak’ta açıklanmayan belediye başkanı adayları açıklanacak. Ve bununla birlikte de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da açıklanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarıyla birlikte AK Parti Genel Merkezinde yoğun mesaisine devam ediyor. Haber: Avni Kuru