Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak Partili 34 ilin başkanları Aksaray’da buluştu!

Ak Parti İl Genel Meclis Başkanları Aksaray’da buluştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılımları ile Grand Altuntaş Hotel’de düzenlen istişare toplantısına 34 ilin Ak Partili İl Genel Meclis başkanları Aksaray’da buluştu.

Ak Parti İl Genel

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, İlçe ve Belde başkanları katıldı.

“Milletin Duası, Bizim En Önemli Gerçeğimizdir”
Aksaray’a gelen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz program kapsamında yaptığı açıklamada; “Türkiye hızla şehirleşiyor. Hızla şehirleşmesi nedeniyle İl genel Meclislerimiz sanki giderek önemleri azalan bir yapı gibi algılanıyor. Ama öyle değil, hala 51 tane ilimizin kırsalında gecesini gündüzüne katarak, kent merkezlerinde, yerel yönetimlerle, insanımıza hizmet götürmeye çalışıyor. Bu mücadelede tüm yol arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Bu mücadelenin insana dokunan eli, adına hizmet dediğimiz bu faaliyetlerdir. Bununla da insanımız, devletin şefkatli elinin kendisine dokunduğunu hissediyor. Bununla da siyasetimiz bir algı oluşturuyor. Ak Parti yaptı algısı oluşuyor. Bu yalnızca hizmet sayesinde oluşmuyor. Hizmetin pazarlaması dediğimiz durumlar da var. Psikolojik düşünce tesis etme mücadelesinden oluyor. Sizlerin yaptığınız hizmet, algıların en büyüğü, adeta silinmez bir vaziyettedir. İnsanın hafızasından yer ediniyor. Ak Parti aslında bu hizmeti biz insanların kafasında onların hayatına bir konfor kazandıralım diye yapmaz. Asıl amaç, beraberinde gelen mutluluktur, refahtır. Yaptığınız işin ne için yapıldığını iyi bilmeniz gerek. Dualarını almak çok önemli. Milletin duası, bizim en önemli gerçeğimizdir. Biz duaları aldığımız zaman, yardanın da rızasının beraberinde geleceğine inanırız. Ak Parti siyasetinin özünde bu vardır. Hızla şehirleşen nüfusun arttığı bir ülke olduk. 1970’ten önceki köylerde elektrik yoktu, gaz lambaları vardı. Herkes iyi okumak isteyen çocuğunu şehirlere gönderirdi. Bugün, kırsalımızda bu tür alt yapı hizmetleri büyük oranda halloldu. Artık köylerimizde de atık su arıtma tesisleri ile karşılaşıyoruz. İşte böylesine önemli ihtiyaçları gidermeye çalışan bir hizmet anlayışı. Ben herkese emeklerinden teşekkürlerimi iletiyorum.” İfadelerine yer verdi.
“Vatandaş Devlet Görevlilerine Had Bildirir”
Programda konuşma yapan AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu; “İl genel meclisi biz demokrasimizin başlandığında ilk tecrübe ettiğimiz şeydir. Belediye başkanlığını ya da il genel meclisini tecrübe edecektik biz ikisini de tecrübe ettik. Neredeyse 150 yıldır ikisini de uyguluyoruz. Hem belediye başkanlığı sistemini, ben kaymakamlık valilik yaptığım yıllarda bunun sakıncalarını gördüm. Sakıncalarından fazla faydalarını da gördüm. İl genel meclisi taşrada devletin vatandaşlara değerli eli bu cümlenin tersi daha doğru. İl genel meclisi taşrada devlete değer eli. Devlet dediğimiz cihaz ve devlet görevlileri, seçilen olsun atanan olsun her kademede her hizmet aşamasında haddi ve görevi vatandaş tarafından hatırlatılması gereken bir unsurdur. Devlet görevlilerinin her zaman haddini, hududunu ve görevini, vazifesini, hizmet sınırlarını vatandaş devlete hatırlatmalıdır. Devlet vatandaşa had bildiremez. Vatandaş devlet görevlilerine had bildirir. Demokrasinin özü esası budur. Ak partinin 23 -24 yıldır verdiği mücadelenin özü esası budur. Demokrasi tarih dediğimizde devlet ve millet arasındaki o karşılıklı rızaya ve kabule dayanan sözleşmenin bu salonda sizler imzacılarısınız, taraflarısınız. 100 yıllık cumhuriyet tarihinin çeyrek yüzyılının idare etmiş, çeyrek yüz yılında bu millete hizmet etmiş bir partinin mensuplarıyız” dedi.
“Yapılacak Bu İstişarelerin Faydalı Olacağını Ben Temenni Ediyorum”
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer program kapsamında yaptığı konuşmasında, “Ak Parti belediyeciliği yerel yönetimler hizmetleri her zaman istişareye dayalı her zaman istişareyi ön planda tutan yönetim anlayışıyla bugüne kadar geldi. Bundan sonrada devam edecek. Başkanımız liderliğinde önceki haftalarda Isparta’da il başkanlığında bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Bugün de sizleri burada ağırlamaktan çok memnununuz, mutluyuz. İnşallah bugün de il genel meclis başkanlarımızla kendi görev alanları itibariyle yapılacak hizmetler, geleceğe dair iş planlarını her birbirini her boyutuyla istişare edecek. Yapılacak bu istişarelerin faydalı olacağını ben temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Fatma Altınok